Terină în 'degrade'
O rețetă pentru momente speciale cu familia.
Ușor
5 persoane
45 Minute
Mediu
Ingrediente
pentru 5 persoane
100 g Spanac tocat Bonduelle
300 g șuncă
500 g piept pui
2 fire praz
3 linguri ulei
Pătrunjel verde
Mărar verde
Sare
3 ouă
1 ceapă
Piper
300 g șuncă
500 g piept pui
2 fire praz
3 linguri ulei
Pătrunjel verde
Mărar verde
Sare
3 ouă
1 ceapă
Piper
Ingrediente pentru 5 persoane
100 g Spanac tocat Bonduelle
300 g șuncă
500 g piept pui
2 fire praz
3 linguri ulei
Pătrunjel verde
Mărar verde
Sare
3 ouă
1 ceapă
Piper
300 g șuncă
500 g piept pui
2 fire praz
3 linguri ulei
Pătrunjel verde
Mărar verde
Sare
3 ouă
1 ceapă
Piper
- Pași 1Într-un vas mare cu apă și sare am opărit pe rând câte 1 minut frunzele de praz, desfăcute cu grijă pentru a nu le rupe. Le-am scos pe un șervet de bumbac și le-am lăsat să se scurgă de apă.
- Pași 2Am tocat carnea de pui împreună cu ceapa. Am tăiat mărunt șunca. Am amestecat carnea de pui cu spanacul opărit 5 minute și scurs bine, cu șunca, verdeața, ouăle bătute și 2 linguri de ulei, punând sare și piper după gust.
- Pași 3Am uns o formă de chec cu unt, am așezat una lângă alta frunzele de praz, fără a le tăia (atârnă peste marginea tăvii). Am turnat umplutura peste frunze, am nivelat și am acoperit-o cu frunzele de praz.
- Pași 4Apoi am stropit cu puțin ulei și am pus tava în cuptorul încins la bainmarie, 40 de minute. Am tăiato rece și am servito ca aperitiv.
Descoperă și...