Pași 1
*Cantitatea de aluat (pentru 4 porții) este considerată pentru 6 pizza. Este foarte bine pentru că se poate păstra la congelator 6 luni.
Pași 2
În 500 ml de apă caldă se pune sarea, zahărul, drojdia și uleiul de măsline. Se amestecă toate până când se omogenizează, apoi se adaugă treptat făina și se frământă până când aluatul nu se mai lipește pe mâini.
Pași 3
Se împarte aluatul în 6 porții*. Se răsucește aluatul în grămăjoare rotunde, se acoperă cu un șervet și se păstrează într-un loc cald timp de 1-2 ore. Se dezgheață spanacul.
Pași 4
Se prepară sosul de roșii: se amestecă roșiile în blender cu frunzele se busuioc, sarea și zahărul până când se omogenizează.
Pași 5
Aluatul se întinde în formă de cerc sau dreptunghi (în funcție de forma tăvii) cu grosimea de 57 mm.
Pași 6
Ceapa se taie rondele și se prăjește în tigaie până când se rumenește, se adaugă ciupercile și frunze de spanac și se lasă pe foc încă 57 minute.
Pași 7
Se unge aluatul cu sosul de roșii, se pune deasupra spanacul, ciupercile, ceapa și se introduce pizza în cuptorul preîncălzit timp de 1015 minute la 210220°C.
Pași 8
Cu un minute înainte să fie gata, se pun deasupra roșiile cherry tăiate în jumătate.
Sfaturi în bucătărie
Poți frământa baza pentru pizza și cu mâinile. Ține aluatul pentru pizza vertical și întoarce-l ca pe o roată. Aluatul se va întinde sub acțiunea gravitației.