1. >Rețete
  2. >Plăcintă cu spanac în formă de brăduț

Plăcintă cu spanac în formă de brăduț

O rețetă delicioasă ce va îmbogăți masa de Crăciun.
Mediu
2 persoane
40 Minute
Mediu
Ingrediente
pentru 2 persoane
400 g spanac frunze Bonduelle

400 g aluat foietaj pufos

200 g cremă de brânză

100 g brânză cheddar

100 g mozzarella

50 g parmezan

4 căței usturoi

1/2 linguriță peperoncino

3 cuburi unt topit
Ingrediente pentru 2 persoane
400 g spanac frunze Bonduelle

400 g aluat foietaj pufos

200 g cremă de brânză

100 g brânză cheddar

100 g mozzarella

50 g parmezan

4 căței usturoi

1/2 linguriță peperoncino

3 cuburi unt topit
  1. Pași 1
    Spanacul îl scurgem bine de apă după ce l-am lăsat la dezghețat cu o seară înainte. Foietajul îl lăsăm în frigider să se dezghețe lejer pentru a-l putea modela ușor.
  2. Pași 2
    Tocăm puțin spanacul și usturoiul mărunt. Jumătate din el îl folosim pentru compoziție. În compoziție mai adăugăm crema de brânză, parmezanul, mozzarela și brânza cheddar rase. Asezonăm cu sare și piper și peperoncino.
  3. Pași 3
    Desfacem ușor foaia de aluat pe o planșă și tăiem cu cuțitul de pizza un triunghi. Din celelalte 2 bucăți rămase vom forma un alt triunghi care sa rămână ca și bază a plăcintei. Adăugăm compoziția de spanac pe tot aluatul, după care punem cealaltă foaie peste, după ce am întins-o ușor cu mâna pentru a acoperi foarte bine.
  4. Pași 4
    Crestăm cu cuțitul de pizza în așa fel încât să rezulte forma unui brad. O introducem la cuptorul preîncălzit la 190°C, timp de coacere 25 minute. După ce o scoatem din cuptor, o ungem cu puțin unt topit și usturoi tocat mărunt.
Lasă-te surprins
UșorMediuGreu
< 15 Minute15 - 45 Minute45 > 45 minute
Legendă
  • Supă minestrone cu spanac

    O supă de legume delicioasă cu fasole roșie și spanac

  • Colțunași prăjiți cu spanac și varză chi...

    O rețetă asiatică foarte gustoasă.

  • Risotto cu fasole verde și spanac

    Descoperă o rețetă delicioasă!