Pași 1
Spanacul îl scurgem bine de apă după ce l-am lăsat la dezghețat cu o seară înainte. Foietajul îl lăsăm în frigider să se dezghețe lejer pentru a-l putea modela ușor.
Pași 2
Tocăm puțin spanacul și usturoiul mărunt. Jumătate din el îl folosim pentru compoziție. În compoziție mai adăugăm crema de brânză, parmezanul, mozzarela și brânza cheddar rase. Asezonăm cu sare și piper și peperoncino.
Pași 3
Desfacem ușor foaia de aluat pe o planșă și tăiem cu cuțitul de pizza un triunghi. Din celelalte 2 bucăți rămase vom forma un alt triunghi care sa rămână ca și bază a plăcintei. Adăugăm compoziția de spanac pe tot aluatul, după care punem cealaltă foaie peste, după ce am întins-o ușor cu mâna pentru a acoperi foarte bine.
Pași 4
Crestăm cu cuțitul de pizza în așa fel încât să rezulte forma unui brad. O introducem la cuptorul preîncălzit la 190°C, timp de coacere 25 minute. După ce o scoatem din cuptor, o ungem cu puțin unt topit și usturoi tocat mărunt.