1. >Rețete
  2. >Mușchi de vită pe pat de spanac cremos

Mușchi de vită pe pat de spanac cremos

O rețetă gustoasă, cu mult fier și vitamine!
Mediu
2 persoane
30 Minute
Scump
Ingrediente
pentru 2 persoane
180 g Spanac tocat Bonduelle

200 g mușchi de vită

3 creveți Black Tiger 16/20

30 g unt

20 g smântână lichidă dulce

10 g parmezan

4 roșii cherry

10 ml vin alb

1 felie de pâine toast

Puțină lămâie

1 crenguță de rozmarin

Germeni ridichi

Sare grunjoasă
Ingrediente pentru 2 persoane
180 g Spanac tocat Bonduelle

200 g mușchi de vită

3 creveți Black Tiger 16/20

30 g unt

20 g smântână lichidă dulce

10 g parmezan

4 roșii cherry

10 ml vin alb

1 felie de pâine toast

Puțină lămâie

1 crenguță de rozmarin

Germeni ridichi

Sare grunjoasă
  1. Pași 1
    Pentru început, decorticăm creveții, lăsând capul atât pentru aspect, cât și pentru gust. Apoi condimentăm cu sare mușchiul de vită care trebuie să fie maturat pentru a fi fraged și suculent. Îl prăjim în ulei, în vinul alb și în untul topit și adăugăm crenguța de rozmarin pentru a-și lăsa aroma. Lăsăm fiecare parte câte 3 minute, până prinde o culoare rumenă.
  2. Pași 2
    Apoi adăugăm în tigaie și creveții, adăugăm din nou puțin unt și lăsăm să iasă vaporii de alcool. Putem stropi și cu sucul a jumătate de lămâie. Apoi o punem la cuptor împreună cu crenguța de roșii cherry în funcție de cât de mult ne dorim sa fie făcută carnea (în sânge, mediu sau bine-facută).
  3. Pași 3
    Pentru garnitură, decongelăm la temperatura camerei spanacul tocat și îl scurgem de surplusul de apă. Călim spanacul în unt, adăugăm apoi smântâna lichidă de gătit, parmezan, sare și piper. Lăsăm până când spanacul devine cremos.
  4. Pași 4
    Servim spanacul cremos pe o felie de toast prăjită, adăugăm mușchiul de vită și creveții Black Tiger. Putem adăuga, pentru decor, roșiile cherry, rozmarinul și germenii.