1. >Rețete
  2. >Ardei umpluți cu orez și legume

Ardei umpluți cu orez și legume

Un preparat vegetarian și foarte sățios, potrivit pentru masa de seară!
Mediu
4 persoane
60 Minute
Mediu
Ingrediente
pentru 4 persoane
1 borcan (280 g) ciuperci felii Bonduelle

200 g Morcovi tineri extra-fini Bonduelle

150 g Linte Bonduelle

100 g orez cu bob lung

300 g roșii cubulețe conservă

200 g mozzarella

500 ml stoc de legume

3 linguri ulei de măsline

4 ardei grași

10 roșii mici

1 ardei iute

1 ceapă roșie

4 căței de usturoi

2 legături mărar

2 crenguțe rozmarin

1 vârf de linguriță cimbru

sare, piper
Ingrediente pentru 4 persoane
1 borcan (280 g) ciuperci felii Bonduelle

200 g Morcovi tineri extra-fini Bonduelle

150 g Linte Bonduelle

100 g orez cu bob lung

300 g roșii cubulețe conservă

200 g mozzarella

500 ml stoc de legume

3 linguri ulei de măsline

4 ardei grași

10 roșii mici

1 ardei iute

1 ceapă roșie

4 căței de usturoi

2 legături mărar

2 crenguțe rozmarin

1 vârf de linguriță cimbru

sare, piper
  1. Pași 1
    Pregătim ingredientele. Tocăm mărunt: ceapa roșie, usturoiul, ciupercile și mărarul și dăm pe răzătoare mozzarella. Continuăm să tăiem morcovii și ardeiul iute.
  2. Pași 2
    Luăm ardeii grași și le tăiem partea de sus, capacul și îndepărtăm semințele.
  3. Pași 3
    Într-o tigaie punem ulei și călim ceapa și usturoiul la foc mediu, adăugând după gust, sare și piper. Adăugăm treptat: ardeiul iute, orezul, stocul de legume și după 7 minute punem morcovii, lintea și ciupercile, rozmarin, mărar, cimbru. Când se absoarbe lichidul, adăugăm roșiile cubulețe din conservă și mai lăsăm pe foc 2 minute.
  4. Pași 4
    Umplem ardeii grași pregătiți la pasul 2 cu amestecul din tigaie, adăugăm mozzarella și puțin mărar, după care punem capacul la loc.
  5. Pași 5
    Așezăm toți ardeii întro tavă în care punem stoc de legume, roșii cuburi, câteva crenguțe de cimbrișor și le dam la cuptor pentru aproximativ 50 minute.
Lasă-te surprins
UșorMediuGreu
< 15 Minute15 - 45 Minute45 > 45 minute
Legendă
  • Supă cremă de dovleac și morcov cu crumb...

    O rețetă delicioasă și hrănitoare cu dovleac, acest ingredient senzațional specific toamnei.

  • Risotto de hrișcă cu dovleac și ciuperci

    Delicios și ușor de preparat! O nouă rețetă cu Cerealli Bonduelle

  • Cheesecake cu morcovi

    Un desert cremos și surprinzator cu un gust dulce de morcovi!