Pași 1
Pregătim ingredientele. Tocăm mărunt: ceapa roșie, usturoiul, ciupercile și mărarul și dăm pe răzătoare mozzarella. Continuăm să tăiem morcovii și ardeiul iute.
Pași 2
Luăm ardeii grași și le tăiem partea de sus, capacul și îndepărtăm semințele.
Pași 3
Într-o tigaie punem ulei și călim ceapa și usturoiul la foc mediu, adăugând după gust, sare și piper. Adăugăm treptat: ardeiul iute, orezul, stocul de legume și după 7 minute punem morcovii, lintea și ciupercile, rozmarin, mărar, cimbru. Când se absoarbe lichidul, adăugăm roșiile cubulețe din conservă și mai lăsăm pe foc 2 minute.
Pași 4
Umplem ardeii grași pregătiți la pasul 2 cu amestecul din tigaie, adăugăm mozzarella și puțin mărar, după care punem capacul la loc.
Pași 5
Așezăm toți ardeii întro tavă în care punem stoc de legume, roșii cuburi, câteva crenguțe de cimbrișor și le dam la cuptor pentru aproximativ 50 minute.