Pași 1
Punem în tigaie spanacul, direct din pungă, fără decongelare în prealabil, până când acesta se înmoaie.
Pași 2
Tăiem foile de plăcintă în rondele subțiri cu grosimea de 1 cm și desfacem rondelele în fâșii mici. Punem fâșiile în cuptorul încins la 100 grade, până când se usucă. Le întoarcem pe toate părțile, pentru a se usca uniform.
Pași 3
Într-un bol batem ouăle, apoi adăugăm lapte, iaurt, ulei, sare, praf de copt și amestecăm. Peste compoziția omogenizată adăugăm fâșiile de foi uscate și le încorporăm. Adăugăm 200 g din telemea și spanacul.
Pași 4
Turnăm compoziția întro tavă unsă cu ulei și amestecăm, iar pe deasupra presărăm restul de telemea. Coacem la 180 grade pentru 40 de minute, până când plăcinta este rumenă.
Pași 5
Servim plăcinta caldă sau rece, în funcție de preferințe. Poftă bună!