Trebuie să acceptați cookie-urile Youtube pentru a vedea acest videoclip
Plăcintă de spanac
O rețetă delicioasă
Ușor
4 persoane
40 Minute
Mediu
Ingrediente
pentru 4 persoane
200 g spanac Bonduelle frunză cu frunză
250 g foi pentru plăcintă
4 ouă
300 ml lapte
150 g iaurt
50 ml ulei
250 g telemea
2 lingurițe praf de copt
1/2 linguriță sare
Ingrediente pentru 4 persoane
200 g spanac Bonduelle frunză cu frunză
250 g foi pentru plăcintă
4 ouă
300 ml lapte
150 g iaurt
50 ml ulei
250 g telemea
2 lingurițe praf de copt
1/2 linguriță sare
Rețete făcute cu
Spanac frunză cu frunză
Pași 1
Punem în tigaie spanacul, direct din pungă, fără decongelare în prealabil, până când acesta se înmoaie.
Pași 2
Tăiem foile de plăcintă în rondele subțiri cu grosimea de 1 cm și desfacem rondelele în fâșii mici. Punem fâșiile în cuptorul încins la 100 grade, până când se usucă. Le întoarcem pe toate părțile, pentru a se usca uniform.
Pași 3
Într-un bol batem ouăle, apoi adăugăm lapte, iaurt, ulei, sare, praf de copt și amestecăm. Peste compoziția omogenizată adăugăm fâșiile de foi uscate și le încorporăm. Adăugăm 200 g din telemea și spanacul.
Pași 4
Turnăm compoziția întro tavă unsă cu ulei și amestecăm, iar pe deasupra presărăm restul de telemea. Coacem la 180 grade pentru 40 de minute, până când plăcinta este rumenă.
Pași 5
Servim plăcinta caldă sau rece, în funcție de preferințe. Poftă bună!
Lasă-te surprins
UșorMediuGreu
< 15 Minute15 - 45 Minute45 > 45 minute
Legendă▶
Sufleu de spanac
Sufleu de spanac. După mesele încărcate de sărbători, acest preparat este binevenit. În plus, se prepară foarte rapid și este foarte sănătos.
Zeljanica - Plăcintă cu spanac
Plăcintă sârbească cu spanac și brânză proaspătă dulce.