Plăcintă de spanac
O rețetă delicioasă
Ușor
4 persoane
40 Minute
Mediu
Ingrediente
pentru 4 persoane
200 g spanac Bonduelle frunză cu frunză
250 g foi pentru plăcintă
4 ouă
300 ml lapte
150 g iaurt
50 ml ulei
250 g telemea
2 lingurițe praf de copt
1/2 linguriță sare
250 g foi pentru plăcintă
4 ouă
300 ml lapte
150 g iaurt
50 ml ulei
250 g telemea
2 lingurițe praf de copt
1/2 linguriță sare
Ingrediente pentru 4 persoane
200 g spanac Bonduelle frunză cu frunză
250 g foi pentru plăcintă
4 ouă
300 ml lapte
150 g iaurt
50 ml ulei
250 g telemea
2 lingurițe praf de copt
1/2 linguriță sare
250 g foi pentru plăcintă
4 ouă
300 ml lapte
150 g iaurt
50 ml ulei
250 g telemea
2 lingurițe praf de copt
1/2 linguriță sare
- Pași 1Punem în tigaie spanacul, direct din pungă, fără decongelare în prealabil, până când acesta se înmoaie.
- Pași 2Tăiem foile de plăcintă în rondele subțiri cu grosimea de 1 cm și desfacem rondelele în fâșii mici. Punem fâșiile în cuptorul încins la 100 grade, până când se usucă. Le întoarcem pe toate părțile, pentru a se usca uniform.
- Pași 3Într-un bol batem ouăle, apoi adăugăm lapte, iaurt, ulei, sare, praf de copt și amestecăm. Peste compoziția omogenizată adăugăm fâșiile de foi uscate și le încorporăm. Adăugăm 200 g din telemea și spanacul.
- Pași 4Turnăm compoziția întro tavă unsă cu ulei și amestecăm, iar pe deasupra presărăm restul de telemea. Coacem la 180 grade pentru 40 de minute, până când plăcinta este rumenă.
- Pași 5Servim plăcinta caldă sau rece, în funcție de preferințe. Poftă bună!
Lasă-te surprins
Ușor
Mediu
Greu
< 15 Minute
15 - 45 Minute
45 > 45 minute
Souffle cu spanac
Un souffle delicios care va îmbogăți masa de prânz.
Spanac cremos cu ou
Spanac cremos cu ou. O rețetă pregătită de Jamila!
Spanac cu ou
Dacă ai poftă de un mic dejun delicios și sănătos, spanacul cu ou este alegerea perfectă.
Descoperă și...