1. >Rețete
  2. >Plăcintă de spanac

Plăcintă de spanac

O rețetă delicioasă
Ușor
4 persoane
40 Minute
Mediu
Ingrediente
pentru 4 persoane
200 g spanac Bonduelle frunză cu frunză

250 g foi pentru plăcintă

4 ouă

300 ml lapte

150 g iaurt

50 ml ulei

250 g telemea

2 lingurițe praf de copt

1/2 linguriță sare
Ingrediente pentru 4 persoane
200 g spanac Bonduelle frunză cu frunză

250 g foi pentru plăcintă

4 ouă

300 ml lapte

150 g iaurt

50 ml ulei

250 g telemea

2 lingurițe praf de copt

1/2 linguriță sare
  1. Pași 1
    Punem în tigaie spanacul, direct din pungă, fără decongelare în prealabil, până când acesta se înmoaie.
  2. Pași 2
    Tăiem foile de plăcintă în rondele subțiri cu grosimea de 1 cm și desfacem rondelele în fâșii mici. Punem fâșiile în cuptorul încins la 100 grade, până când se usucă. Le întoarcem pe toate părțile, pentru a se usca uniform.
  3. Pași 3
    Într-un bol batem ouăle, apoi adăugăm lapte, iaurt, ulei, sare, praf de copt și amestecăm. Peste compoziția omogenizată adăugăm fâșiile de foi uscate și le încorporăm. Adăugăm 200 g din telemea și spanacul.
  4. Pași 4
    Turnăm compoziția întro tavă unsă cu ulei și amestecăm, iar pe deasupra presărăm restul de telemea. Coacem la 180 grade pentru 40 de minute, până când plăcinta este rumenă.
  5. Pași 5
    Servim plăcinta caldă sau rece, în funcție de preferințe. Poftă bună!
Lasă-te surprins
UșorMediuGreu
< 15 Minute15 - 45 Minute45 > 45 minute
Legendă
  • Souffle cu spanac

    Un souffle delicios care va îmbogăți masa de prânz.

  • Spanac cremos cu ou

    Spanac cremos cu ou. O rețetă pregătită de Jamila!

  • Spanac cu ou

    Dacă ai poftă de un mic dejun delicios și sănătos, spanacul cu ou este alegerea perfectă.