Pași 1
Se încinge uleiul până la o temperatură foarte înaltă. Se adaugă ceapa tăiată și sarea. Se prăjește până când bucățile de ceapă verde devin crocante și maronii.
Pași 2
În acest moment se iau de pe foc, lăsându-se în ulei, până când culoarea lor devine maro închis. Uleiul se poate folosi la salate, la carne de pui fiartă, la paste făinoase, ciorbe și multe alte mâncăruri vietnameze. Uleiul poate fi păstrat în frigider, în borcane închise ermetic, pe perioade de până la 2 săptămâni.
Pași 3
Se taie castravetele în felii subțiri, se sărează și se pun pe un strecurător timp de 15 minute, ca să dea drumul la suc.
Pași 4
Morcovii se taie în felii cât mai subțiri și se pun deo parte. Când castraveții lasă apă, se presează puternic cu mâna pentru a elimina cât mai mult lichid. Se taie o lămâie verde în bucăți și se pune deo parte.
Pași 5
Întrun castron mic se amestecă sucul din cea dea doua lămâie cu sosul de pește, uleiul de susan, zahărul, ardeii măcinați, usturoiul și ghimbirul. Se toarnă sosul pregătit în prealabil pe castraveți și morcovi, se lasă 5 minute pentru amestecarea gusturilor.
Pași 6
Se alege, se curăță și se spală spanacul. Se usucă bine cu un prosop de hârtie, se stropește cu uleiul de ceapă (lăsânduse 12 linguri), se trece întro salatieră. Pe stratul de spanac se pun feliile de morcov și de castravete, împreună cu sosul, apoi se așează carnea de jur împrejur. Se stropește cu cele 12 linguri de ulei de ceapă care au rămas, se presară cu arahidele și cu piperul proaspăt măcinat.