Pași 1
Preîncălzim cuptorul la 200°C. Într-o formă rotundă de tartă aşezăm aluatul foietaj, având grijă să fie acoperite şi lateralele formei. Întindem cu o pensulă oul bătut uşor şi lăsăm la coacere 20-25 minute până capătă o rumenire aurie.
Pași 2
Fierbem 1 ceaşcă de mazăre timp de 3 minute, clătim apoi sub apă rece, scurgem și lăsăm deoparte pentru ornament. Apoi, punem la fiert celelalte 2 cești de mazăre, iar separat, spanacul. Le fierbem la foc mediu 15 minute, scurgem şi clătim sub apă rece mazărea şi o amestecăm cu spanacul.
Pași 3
Mixăm amestecul de mazăre-spanac până cand devine un piure neted. Adăugăm brânza neufchâtel, brânza parmezan și sucul de lămâie. La final adăugăm ceapa verde şi menta şi condimentăm cu sare și piper. Amestecul obţinut îl turnăm în aluatul deja copt.
Pași 4
Presărăm deasupra mazărea rezervată şi lăsăm la rece timp de 2 ore. Tăiem în triunghiuri și ornăm cu frunze de mentă proaspătă.