Foietaj cu brânză și mazăre

Brioșe delicioase din foietaj și umplutură de mazăre și brânză. Fie că sunt servite simplu, sau ca garnitură, acestea îmbogățesc platoul
Mediu
3 persoane
40 Minute
Mediu
Ingrediente
pentru 3 persoane
1 conservă (200 g) Mazăre verde boabe dulce Bonduelle

1 foaie aluat foietaj

4 felii șuncă Praga

2 ouă

250 g brânză de vacă

2 linguri smântână dulce

50 g cașcaval

50 g unt

1 ciorchine roșii cherry

3 căței de usturoi

1 legătură pătrunjel

4 fire cimbru

1 praf ierburi aromatice

sare, piper
Ingrediente pentru 3 persoane
1 conservă (200 g) Mazăre verde boabe dulce Bonduelle

1 foaie aluat foietaj

4 felii șuncă Praga

2 ouă

250 g brânză de vacă

2 linguri smântână dulce

50 g cașcaval

50 g unt

1 ciorchine roșii cherry

3 căței de usturoi

1 legătură pătrunjel

4 fire cimbru

1 praf ierburi aromatice

sare, piper

Rețete făcute cu

Mazăre verde boabe dulce
  1. Pași 1
    Foietajul se lasă în frigider cu o seară înainte de a fi folosit. Se dezgheață lent și a doua zi se poate modela ușor. Întindem foaia pe blat și tăiem pătrate de 10 cm lungime și 10 cm lățime.
  2. Pași 2
    Ungem forma de brioșe cu unt topit și așezăm fiecare bucată de foietaj în formă. Umplem cu amestecul rezultat din 2 ouă bătute, brânza de vacă, smântâna dulce, șunca tăiată Julien, usturoiul și pătrunjelul tocate mărunt, cașcavalul ras, mazărea scursă de lichid, cimbrișor, ierburi aromatice, sare și piper.
  3. Pași 3
    Dăm brioșele aperitiv la cuptorul încins la 180°C pentru 30 de minute sau până se rumenesc.
Sfaturi în bucătărie
Tips: Se pot servi alături de o salată, de un ciorchine de roșii cherry sau ca și garnitură pentru pește.
Lasă-te surprins
Ușor
Mediu
Greu
< 15 Minute
15 - 45 Minute
45 > 45 minute
  • Couscous crocant cu șofran și mazăre

    O nouă interpretare a ingredientului oriental, couscous, își poate face apariția și în bucătăria ta. Propunem o rețetă perfectă pentru o cină alaturi de prieteni sau familie, ușor de gătit, gustoasă și hrănitoare.

  • Pui cu Piure din legume verzi

    Înlocuiește clasicul piure de cartofi cu nutrienții legumelor verzi, iar prânzul în familie va fi o surpriză delicioasă pentru toți cei dragi.

  • Mic dejun: Cremă de mazăre pe pat de pâine prăjită

    Un mic dejun vegetarian, sățios și gustos!