Foietaj cu brânză și mazăre
Brioșe delicioase din foietaj și umplutură de mazăre și brânză. Fie că sunt servite simplu, sau ca garnitură, acestea îmbogățesc platoul
Mediu
3 persoane
40 Minute
Mediu
Ingrediente
pentru 3 persoane
1 conservă (200 g) Mazăre verde boabe dulce Bonduelle
1 foaie aluat foietaj
4 felii șuncă Praga
2 ouă
250 g brânză de vacă
2 linguri smântână dulce
50 g cașcaval
50 g unt
1 ciorchine roșii cherry
3 căței de usturoi
1 legătură pătrunjel
4 fire cimbru
1 praf ierburi aromatice
sare, piper
1 foaie aluat foietaj
4 felii șuncă Praga
2 ouă
250 g brânză de vacă
2 linguri smântână dulce
50 g cașcaval
50 g unt
1 ciorchine roșii cherry
3 căței de usturoi
1 legătură pătrunjel
4 fire cimbru
1 praf ierburi aromatice
sare, piper
Ingrediente pentru 3 persoane
1 conservă (200 g) Mazăre verde boabe dulce Bonduelle
1 foaie aluat foietaj
4 felii șuncă Praga
2 ouă
250 g brânză de vacă
2 linguri smântână dulce
50 g cașcaval
50 g unt
1 ciorchine roșii cherry
3 căței de usturoi
1 legătură pătrunjel
4 fire cimbru
1 praf ierburi aromatice
sare, piper
1 foaie aluat foietaj
4 felii șuncă Praga
2 ouă
250 g brânză de vacă
2 linguri smântână dulce
50 g cașcaval
50 g unt
1 ciorchine roșii cherry
3 căței de usturoi
1 legătură pătrunjel
4 fire cimbru
1 praf ierburi aromatice
sare, piper
- Pași 1Foietajul se lasă în frigider cu o seară înainte de a fi folosit. Se dezgheață lent și a doua zi se poate modela ușor. Întindem foaia pe blat și tăiem pătrate de 10 cm lungime și 10 cm lățime.
- Pași 2Ungem forma de brioșe cu unt topit și așezăm fiecare bucată de foietaj în formă. Umplem cu amestecul rezultat din 2 ouă bătute, brânza de vacă, smântâna dulce, șunca tăiată Julien, usturoiul și pătrunjelul tocate mărunt, cașcavalul ras, mazărea scursă de lichid, cimbrișor, ierburi aromatice, sare și piper.
- Pași 3Dăm brioșele aperitiv la cuptorul încins la 180°C pentru 30 de minute sau până se rumenesc.
Sfaturi în bucătărie
Tips: Se pot servi alături de o salată, de un ciorchine de roșii cherry sau ca și garnitură pentru pește.
Lasă-te surprins
Ușor
Mediu
Greu
< 15 Minute
15 - 45 Minute
45 > 45 minute
Couscous crocant cu șofran și mazăre
O nouă interpretare a ingredientului oriental, couscous, își poate face apariția și în bucătăria ta. Propunem o rețetă perfectă pentru o cină alaturi de prieteni sau familie, ușor de gătit, gustoasă și hrănitoare.
Pui cu Piure din legume verzi
Înlocuiește clasicul piure de cartofi cu nutrienții legumelor verzi, iar prânzul în familie va fi o surpriză delicioasă pentru toți cei dragi.
Mic dejun: Cremă de mazăre pe pat de pâine prăjită
Un mic dejun vegetarian, sățios și gustos!
Descoperă și...