Tartă floarea-soarelui
O tartă delicioasă cu spanac și brânză.
Ușor
5 persoane
60 Minute
Mediu
Ingrediente
pentru 5 persoane
200 g Spanac tocat Bonduelle
4 ouă de găină întregi
400 g făină de grâu
12 linguri cu apă
1 linguriță sare alimentară
200 g unt
1 vârf de piper
1 vârf de nucșoară
2 linguri cu lapte
4 ouă de găină întregi
400 g făină de grâu
12 linguri cu apă
1 linguriță sare alimentară
200 g unt
1 vârf de piper
1 vârf de nucșoară
2 linguri cu lapte
Ingrediente pentru 5 persoane
200 g Spanac tocat Bonduelle
4 ouă de găină întregi
400 g făină de grâu
12 linguri cu apă
1 linguriță sare alimentară
200 g unt
1 vârf de piper
1 vârf de nucșoară
2 linguri cu lapte
4 ouă de găină întregi
400 g făină de grâu
12 linguri cu apă
1 linguriță sare alimentară
200 g unt
1 vârf de piper
1 vârf de nucșoară
2 linguri cu lapte
- Pași 1Frămânți până obții un aluat omogen.
- Pași 2Între timp, mixezi brânza împreună cu spanacul și apoi adaugi oul bătut. Adaugi sare și piper după gust și un vârf de nucșoară. Amesteci bine până se omogenizează compoziția.
- Pași 3Scoți aluatul de la frigider și îl împarți în două. Întinzi o foaie de aluat, apoi o decupezi cu ajutorul unui capac rotund (pentru a obține un cerc perfect) și a unui feliator. Așezi aluatul în tava tapetată cu hârtie de copt. Așezi câteva linguri de compoziție în centru, iar restul compoziției o așezi pe margine (ca în fotografie).
- Pași 4Întinzi a doua foaie de aluat și o așezi peste compoziție (după ce ai decupato). Așezi un vas rotund (o cană / un bol) în centrul aluatului, chiar în locul unde ai pus compoziția.
- Pași 5Verifici să fie lipite foarte bine cele 2 părți de aluat, apoi le răsucești, astfel încât să se vadă compoziția.
- Pași 6Ungi tarta cu gălbenuș de ou bătut cu lapte, apoi introduci tarta în cuptorul preîncălzit pentru circa 50 de minute, până se rumenește frumos.
Descoperă și...