Trebuie să acceptați cookie-urile Youtube pentru a vedea acest videoclip
Tartă floarea-soarelui
O tartă delicioasă cu spanac și brânză.
Ușor
5 persoane
60 Minute
Mediu
Ingrediente
pentru 5 persoane
200 g Spanac tocat Bonduelle
4 ouă de găină întregi
400 g făină de grâu
12 linguri cu apă
1 linguriță sare alimentară
200 g unt
1 vârf de piper
1 vârf de nucșoară
2 linguri cu lapte
Ingrediente pentru 5 persoane
200 g Spanac tocat Bonduelle
4 ouă de găină întregi
400 g făină de grâu
12 linguri cu apă
1 linguriță sare alimentară
200 g unt
1 vârf de piper
1 vârf de nucșoară
2 linguri cu lapte
Rețete făcute cu
Spanac tocat
Pași 1
Frămânți până obții un aluat omogen.
Pași 2
Între timp, mixezi brânza împreună cu spanacul și apoi adaugi oul bătut. Adaugi sare și piper după gust și un vârf de nucșoară. Amesteci bine până se omogenizează compoziția.
Pași 3
Scoți aluatul de la frigider și îl împarți în două. Întinzi o foaie de aluat, apoi o decupezi cu ajutorul unui capac rotund (pentru a obține un cerc perfect) și a unui feliator. Așezi aluatul în tava tapetată cu hârtie de copt. Așezi câteva linguri de compoziție în centru, iar restul compoziției o așezi pe margine (ca în fotografie).
Pași 4
Întinzi a doua foaie de aluat și o așezi peste compoziție (după ce ai decupato). Așezi un vas rotund (o cană / un bol) în centrul aluatului, chiar în locul unde ai pus compoziția.
Pași 5
Verifici să fie lipite foarte bine cele 2 părți de aluat, apoi le răsucești, astfel încât să se vadă compoziția.
Pași 6
Ungi tarta cu gălbenuș de ou bătut cu lapte, apoi introduci tarta în cuptorul preîncălzit pentru circa 50 de minute, până se rumenește frumos.
Lasă-te surprins
UșorMediuGreu
< 15 Minute15 - 45 Minute45 > 45 minute
Legendă▶
Plăcintă de spanac
O rețetă delicioasă
Cartofi copți umpluți cu spanac și verde...
O rețetă rapidă pentru o seară frumoasă în familie.
Tort de salata de boeuf
Rețeta este pentru 3 blaturi de tort de salata de boeuf.