Pași 1
Tăiem prazul și usturoiul în felii mici, baconul julien, radem brânza cheddar și brânza feta, tăiem morcovii, ridichiile, ceapa în rondele și salata în foi mari.
Pași 2
Pregătim umplutura. Adăugăm baconul și-l călim alături de praz și usturoi și adăugăm spanacul lăsat în prealabil să se dezghețe la temperatura camerei (după ce a fost scurs foarte bine de apă printr-o sită) și amestecăm continuu. După ce compoziția nu mai are lichid, stingem plita și adăugăm smântâna dulce, brânza cheddar, brânza feta rase și cele 3 ouă bătute.
Pași 3
Facem un aluat format din făină, sare, unt moale și câteva picături de apă rece. Frământăm aluatul, punem într-o folie de plastic și lăsăm la rece cam 30 de minute.
Pași 4
Scoatem aluatul de la frigider și îl întindem pe o planșă cu puțină făină. Ungem o tavă de tartă cu puțin unt și punem peste ea aluatul, având grijă săl așezăm bine pe marginile tăvii ca să ia o formă frumoasă. Îl înțepăm cu o furculiță și putem pune hartia de copt tăiată după forma tăvii. Pentru a nu se ridica aluatul, punem boabe de fasole uscată. Apoi îl băgăm la cuptor 20 minute până capătă o culoare aurie la temperatura de 175°C.
Pași 5
După ce am scos aluatul din cuptor adăugăm compoziția, presărăm cu brânza cheddar rasă și o mai introducem la cuptor încă 30 minute la temperatura de 180°C.
Pași 6
Garnitura pentru quicheul cu spanac conține: o salată formată din morcovi, ridichi, salată verde și ceapă verde. Pregătim un dressing ușor din zeamă de lămâie, ulei de măsline, sare și piper.