1. >Rețete
  2. >Quiche cu spanac și brânză

Quiche cu spanac și brânză

O tartă trendy și consistentă în care predomină spanacul alături de legumele primăvăratice.
Dificil
4 persoane
60 Minute
Mediu
Ingrediente
pentru 4 persoane
Aluat:

200 g făină

100 g unt

câteva picături de apă rece

sare

Umplutură:

1 pungă (400 g) Spanac frunze Bonduelle

10 felii bacon

150 g brânză feta

50 g brânză cheddar

250 ml smântână dulce

1 praz

3 ouă

3 căței de usturoi

Garnitură:

1 salată verde

6 ridichi

1 legatură ceapă verde

2 morcovi

1 lămâie

sare, piper
Ingrediente pentru 4 persoane
Aluat:

200 g făină

100 g unt

câteva picături de apă rece

sare

Umplutură:

1 pungă (400 g) Spanac frunze Bonduelle

10 felii bacon

150 g brânză feta

50 g brânză cheddar

250 ml smântână dulce

1 praz

3 ouă

3 căței de usturoi

Garnitură:

1 salată verde

6 ridichi

1 legatură ceapă verde

2 morcovi

1 lămâie

sare, piper
  1. Pași 1
    Tăiem prazul și usturoiul în felii mici, baconul julien, radem brânza cheddar și brânza feta, tăiem morcovii, ridichiile, ceapa în rondele și salata în foi mari.
  2. Pași 2
    Pregătim umplutura. Adăugăm baconul și-l călim alături de praz și usturoi și adăugăm spanacul lăsat în prealabil să se dezghețe la temperatura camerei (după ce a fost scurs foarte bine de apă printr-o sită) și amestecăm continuu. După ce compoziția nu mai are lichid, stingem plita și adăugăm smântâna dulce, brânza cheddar, brânza feta rase și cele 3 ouă bătute.
  3. Pași 3
    Facem un aluat format din făină, sare, unt moale și câteva picături de apă rece. Frământăm aluatul, punem într-o folie de plastic și lăsăm la rece cam 30 de minute.
  4. Pași 4
    Scoatem aluatul de la frigider și îl întindem pe o planșă cu puțină făină. Ungem o tavă de tartă cu puțin unt și punem peste ea aluatul, având grijă săl așezăm bine pe marginile tăvii ca să ia o formă frumoasă. Îl înțepăm cu o furculiță și putem pune hartia de copt tăiată după forma tăvii. Pentru a nu se ridica aluatul, punem boabe de fasole uscată. Apoi îl băgăm la cuptor 20 minute până capătă o culoare aurie la temperatura de 175°C.
  5. Pași 5
    După ce am scos aluatul din cuptor adăugăm compoziția, presărăm cu brânza cheddar rasă și o mai introducem la cuptor încă 30 minute la temperatura de 180°C.
  6. Pași 6
    Garnitura pentru quicheul cu spanac conține: o salată formată din morcovi, ridichi, salată verde și ceapă verde. Pregătim un dressing ușor din zeamă de lămâie, ulei de măsline, sare și piper.
Lasă-te surprins
UșorMediuGreu
< 15 Minute15 - 45 Minute45 > 45 minute
Legendă
  • Quiche cu mazăre dulce

    O rețetă gustoasă și hrănitoare!

  • Cartofi copți umpluți cu spanac și verde...

    O rețetă rapidă pentru o seară frumoasă în familie.

  • Pizza cu spanac și ciuperci

    O rețetă pentru o pizza gustoasă!