Pași 1
Carnea de pui o tai fideluță, o speli în apă rece și o pui la fiert în 3 litri de apă, o spumezi din când în când, până nu mai face spumă. Cureți ceapa și o toci mărunt, iar morcovi îi cureți de coajă. Le pui la fiert cu pieptul de pui și uleiul.
Pași 2
Spanacul îl fierbi și îl lași să se scurgă de apă. Când morcovul s-a fiert, îl scoți și îl lași să se răcească. Din spanac și morcovi faci o compoziție pentru găluște. Se pasează separat și apoi le amesteci cu câte un ou, 3 linguri de făină, un praf de sare și piper.
Pași 3
Într-o cratiță cu apă clocotită, adaugi cu o linguriță compoziția de găluște. Lași să fiarbă până se ridică deasupra.
Pași 4
Le scoți și le adaugi în oala cu ciorbă. Lași totul să fiarbă încă 10 minute, potrivești de sare și piper, după care adaugi ouăle bătute cu smântâna, zeama de lămâie și usturoiul. Se servește cu un ardei iute.