Rulouri umplute
Culoare și savoare în farfurie, pentru toată familia!
Ușor
3 persoane
30 Minute
Mediu
Ingrediente
pentru 3 persoane
200 g Spanac tocat Bonduelle
500 g mușchi de porc
250 g varză roșie
75 g orez
1 ceapă roșie
5 g sare
5 g piper
50 g mix de legume deshidratate fara sare
100 ml. ulei de măsline
150 ml. vin alb demi-dulce
10 boabe de piper negru
4 foi de dafin
100 g pastramă haiducească sau bacon afumat
1 legătură mărar
1 legătură pătrunjel verde
500 g mușchi de porc
250 g varză roșie
75 g orez
1 ceapă roșie
5 g sare
5 g piper
50 g mix de legume deshidratate fara sare
100 ml. ulei de măsline
150 ml. vin alb demi-dulce
10 boabe de piper negru
4 foi de dafin
100 g pastramă haiducească sau bacon afumat
1 legătură mărar
1 legătură pătrunjel verde
Ingrediente pentru 3 persoane
200 g Spanac tocat Bonduelle
500 g mușchi de porc
250 g varză roșie
75 g orez
1 ceapă roșie
5 g sare
5 g piper
50 g mix de legume deshidratate fara sare
100 ml. ulei de măsline
150 ml. vin alb demi-dulce
10 boabe de piper negru
4 foi de dafin
100 g pastramă haiducească sau bacon afumat
1 legătură mărar
1 legătură pătrunjel verde
500 g mușchi de porc
250 g varză roșie
75 g orez
1 ceapă roșie
5 g sare
5 g piper
50 g mix de legume deshidratate fara sare
100 ml. ulei de măsline
150 ml. vin alb demi-dulce
10 boabe de piper negru
4 foi de dafin
100 g pastramă haiducească sau bacon afumat
1 legătură mărar
1 legătură pătrunjel verde
- Pași 1Se taie mușchiul în 3 bucăți, care apoi se întind cu ciocanul de lemn pentru șnițele.Se sărează și aromatizează cu amestecul de plante de Provence, se piperează și se dau 2-3 ore la rece (ideal ar fi de seara pentru a 2-a zi).
- Pași 2Se călește jumătate de ceapă roșie într-o picătură de ulei, apoi se adaugă spanacul frunze și se călește 2-3 minute. Se sărează și condimentează după gust, apoi adăugăm în el și verdeața tăiată fin.Se lasă la răcit.
- Pași 3Se taie varza roșie subțire, apoi se călește și ea împreună cu cealaltă jumătate de ceapă. Se sărează și condimentează după gust. Se acoperă și se lasă la răcit.
- Pași 4Se fierbe orezul în 150 ml apă cu sare și mix de legume deshidratate, fără sare.
- Pași 5Se împarte în 3 părți pastrama afumată și se așează fiecare parte sub câte o bucată de mușchi întins de porc. Se întinde în strat uniform pe fiecare bucată de carne câte un strat de orez, apoi de spanac și la urmă de varză roșie. Se rulează cu grijă și prindem rulourile cu scobitori din bambus.
- Pași 6Se așează rulou lângă rulou în tăviță, apoi se stropesc cu ulei, se presară deasupra legumele deshidratate, se adaugă și vinul și 200 ml de apă, boabele de piper și foi de dafin. Se acoperă tăvița cu folie de aluminiu și se dă 30 de minute la cuptor. După 30 de minute, se dă folia la o parte și se mai lasă încă 20 de minute, udând din când în când rulourile cu zeamă din tăviță. Se servesc calde, alături de o garnitură, după preferință.
Descoperă și...