Puchero - tocană argentiniană
Puchero - mâncare, pe care au adus-o cu ei în Argentina coloniștii spanioli.
Dificil
5 persoane
120 Minute
Scump
Ingrediente
pentru 5 persoane
500 g Fasole albă boabe Bonduelle
2 kg carne de vită
400 g costiță crudă
4 buc. piept de pui
6 cârnați de porc
1 kg dovleac
5 cartofi dulci
5 morcovi
1 varză albă
1 ceapă
1 praz
piper negru
sare
2 kg carne de vită
400 g costiță crudă
4 buc. piept de pui
6 cârnați de porc
1 kg dovleac
5 cartofi dulci
5 morcovi
1 varză albă
1 ceapă
1 praz
piper negru
sare
Ingrediente pentru 5 persoane
500 g Fasole albă boabe Bonduelle
2 kg carne de vită
400 g costiță crudă
4 buc. piept de pui
6 cârnați de porc
1 kg dovleac
5 cartofi dulci
5 morcovi
1 varză albă
1 ceapă
1 praz
piper negru
sare
2 kg carne de vită
400 g costiță crudă
4 buc. piept de pui
6 cârnați de porc
1 kg dovleac
5 cartofi dulci
5 morcovi
1 varză albă
1 ceapă
1 praz
piper negru
sare
- Pași 1Într-o oală mare se fierb 5 litri de apă ușor sărată, se adaugă ceapa tăiată în patru, prazul, piperul negru și carnea de vacă. Se gătește totul 45 de minute.
- Pași 2Se adaugă la carnea de vacă gătită piepturile de pui, costița, crenvurștii, cartofii dulci, toate tăiate în cubulețe, morcovii și dovleacul tăiate fâșii și varza tăiată în bucăți mari.
- Pași 3Legumele se gătesc scurt timp, se scot și se separă.
- Pași 4Se gătește porumbul separat.
- Pași 5În timp ce puchero se gătește, se încălzește întrun vas apă, se sărează și se gătește în ea fasolea (anterior aceasta trebuie înmuiată o noapte întreagă).
- Pași 6Carnea fiartă, crenvurștii și costița se vor tăia.
- Pași 7Se adaugă toate ingredientele peste fasole, se amestecă și se fierbe până când scade sosul. La final se adaugă verdeață.
Sfaturi în bucătărie
Este un gulaș din diferite feluri de carne și legume, care sunt înăbușite împreună. Argentinienii servesc separat carnea, supa și legumele.
Descoperă și...