1. >Rețete
  2. >Gustare de fasole albă cu ardei gras și măsline

Gustare de fasole albă cu ardei gras și măsline

O rețetă simplă, dar extrem de gustoasă.
Mediu
4 persoane
45 Minute
Mediu
Ingrediente
pentru 4 persoane
1 conservă (430 g) BRETONA, Fasole albă boabe în sos tomat Bonduelle

3 ardei grași

1 ceapă

100 g măsline fără sâmburi

1 legătură pătrunjel

3 linguri ulei de măsline

1 mână de crutoane de secară

sare după gust

Piper după gust
Ingrediente pentru 4 persoane
1 conservă (430 g) BRETONA, Fasole albă boabe în sos tomat Bonduelle

3 ardei grași

1 ceapă

100 g măsline fără sâmburi

1 legătură pătrunjel

3 linguri ulei de măsline

1 mână de crutoane de secară

sare după gust

Piper după gust
  1. Pași 1
    Se ung ardeii grași roșii cu ulei de măsline, se sărează și se pun într-o tavă învelită cu hârtie de copt.
  2. Pași 2
    Se introduce tava în cuptor la temperatura de 200°C timp de 20-25 de minute până când încep să se rumenească.
  3. Pași 3
    Se taie ardeii în jumătate, se așază în castron și se acoperă cu un capac timp de 15 minute.
  4. Pași 4
    Între timp, se scurge sosul din cutia de fasole în castron, iar fasolea se pune întro strecurătoare.
  5. Pași 5
    Se toacă pătrunjelul și se adaugă în sosul de la fasole împreună cu crutoanele și se amestecă. Se dă deoparte 35 minute.
  6. Pași 6
    Se curăță ardeii de coajă și de semințe și se taie în fâșii groase. Se amestecă cu restul ingredientelor. Se presară ulei și piper deasupra.
Sfaturi în bucătărie
Pregătiți crutoanele de secară pentru această gustare mai înainte. Tăiați pâinea de secară în cuburi și prăjiți-le, amestecându-le în tigaie cu ulei de măsline.
Lasă-te surprins
UșorMediuGreu
< 15 Minute15 - 45 Minute45 > 45 minute
Legendă
  • Ciorbă de fasole cu ciolan afumat și mor...

    O ciorbă tradițională delicioasă!

  • Pasta Fazol, ciorba de fasole în stil ad...

    Rețeta perfectă pentru un prânz în familie.

  • Duet de legume alintat cu prosciutto

    O rețetă pe cât de simplă, pe atât de gustoasă!