1. >Rețete
  2. >Pasta Fazol, ciorba de fasole în stil adriatic

Pasta Fazol, ciorba de fasole în stil adriatic

Rețeta perfectă pentru un prânz în familie.
Mediu
4 persoane
30 Minute
Mediu
Ingrediente
pentru 4 persoane
300 g Cannellini fasole albă boabe Vapeur BONDUELLE

250 g sos de roșii

150 g paste (melcișori)

500 ml apă

1 costiță afumată

2 morcovi

1 ceapă albă

1 țelină albă

1 cățel de usturoi

1/2 ardei capia

1 lingură de ulei

o crenguță de cimbrișor

boia de ardei dulce

pătrunjel

sare

piper
Ingrediente pentru 4 persoane
300 g Cannellini fasole albă boabe Vapeur BONDUELLE

250 g sos de roșii

150 g paste (melcișori)

500 ml apă

1 costiță afumată

2 morcovi

1 ceapă albă

1 țelină albă

1 cățel de usturoi

1/2 ardei capia

1 lingură de ulei

o crenguță de cimbrișor

boia de ardei dulce

pătrunjel

sare

piper
  1. Pași 1
    Tocăm cubulețe ceapa, țelina, morcovii, usturoiul și ardeiul. Le punem la călit într-o oală cu puțin ulei și condimentam cu boia de ardei, cimbrișor, sare și piper după gust.
  2. Pași 2
    După ce legumele s-au călit în ulei, adăugăm apa, costița afumată și lăsăm totul să fiarbă pentru câteva minute. Ulterior adăugăm sosul de roșii și fasolea Cannellini și le mai lăsăm la fiert.
  3. Pași 3
    După ce a fiert totul, iar carnea s-a desprins de pe oase, acestea se vor îndeparta și se vor pune intr-un bol separat. În cazul în care se dorește o compoziție mai groasă, luăm o parte din conținut, îl blenduim și îl adăugăm la loc în oală.
  4. Pași 4
    Adăugăm pastele și lăsăm totul să fiarba până când acestea sunt gata. Dacă este necesar, mai adăugăm apă.
  5. Pași 5
    După ce au fiert și pastele, se pun porțiile în boluri, se presară pătrunjel, iar ciorba este gata de servire.
Lasă-te surprins
UșorMediuGreu
< 15 Minute15 - 45 Minute45 > 45 minute
Legendă
  • Vită cu fasole boabe în sos curry

    O rețetă minunată pentru cina luată acasă!

  • Ciorbă de fasole cu ciolan afumat și mor...

    O ciorbă tradițională delicioasă!

  • Tocană de fructe de mare cu fasole borlo...

    Surprinde-ți persoana iubită cu o cină specială, o reinterpretare a mâncării de fasole.