Pași 1
Toacă ceapa și țelina mărunt, usturoiul – mare, ardeiul gras în cuburi mici.
Pași 2
Încinge uleiul de măsline într-o tigaie, adaugă ceapa, țelina, ardeiul gras și usturoiul, adaugă sare, piper și călește legumele până când se rumenesc la foc mic. Apoi adaugă oregano și amestecă toate.
Pași 3
Adaugă în tigaie fasolea, amestecă cu restul legumelor pe foc. Toarnă toată compoziția într-o oală, adaugă 700 ml de apă, și sare, dacă mai este necesar. Lasă să fiarbă la foc mic.
Pași 4
Când apa este fierbinte, dar încă nu fierbe, amestecă porumbul și dă supa în fiert. Adaugă foile de dafin și se mai lasă la foc foarte mic încă 1520 de minute.
Pași 5
La final, scoate foile de dafin și servește supa cu pătrunjel tocat mărunt presărat deasupra.
Sfaturi în bucătărie
Alegeți țelină cu frunze de dimensiune, grosime și fermitate medie. Pețiolul unei țeline “bune” este moale și fraged. Țelina cu coajă groasă conține puține vitamine și minerale. Nu cumpărați o plantă care are deja tulpina cu semințe pentru că este tare și amară la gust.