1. >Rețete
  2. >Legume de primăvară răsfățate la cuptor

Legume de primăvară răsfățate la cuptor

Un gust deosebit pentru momente speciale alături de cei dragi.
Mediu
4 persoane
25 Minute
Mediu
Ingrediente
pentru 4 persoane
1 pungă (400 g) Amestec de legume Spring Mix Vapeur Bonduelle

250 ml. smântână pentru gătit

250 ml. sos bechamel

120 g emmentaler ras

1 vârf de cuțit de nucșoară măcinată

Sare, piper

Unt
Ingrediente pentru 4 persoane
1 pungă (400 g) Amestec de legume Spring Mix Vapeur Bonduelle

250 ml. smântână pentru gătit

250 ml. sos bechamel

120 g emmentaler ras

1 vârf de cuțit de nucșoară măcinată

Sare, piper

Unt
  1. Pași 1
    Legumele Spring Mix Vapeur se fierb cu grijă, pentru cel mult 2 minute. Smântâna și sosul Bechamel se amestecă și peste ele, se adaugă jumătate din cantitatea de emmentaler.
  2. Pași 2
    Pentru un plus de savoare adăugăm un praf de nucșoară, verificăm gustul și completăm cu sare și piper, după preferințele personale.
  3. Pași 3
    Forma de copt se unge bine cu unt și se așază legumele scurse de apă în ea. Turnăm sosul peste toate legumele.
  4. Pași 4
    Deasupra presărăm restul de emmentaler și introducem tava în cuptorul preîncălzit la 180˚C. Lăsăm preparatul la copt până capătă o crustă plăcută de culoare arămie.
Sfaturi în bucătărie
Pentru a adăuga preparatului o notă deosebită se pot adăuga câteva bucățele de bacon sau fâșii de prosciutto, dar și câteva bucățele de blue cheese. Pentru un preparat cremos și foarte gustos recomandăm folosirea unei smântâni de gătit cu grăsime 32-35%.
Lasă-te surprins
UșorMediuGreu
< 15 Minute15 - 45 Minute45 > 45 minute
Legendă
  • Wrap cu fasole neagră

    Rețetă mexicană cu pui și fasole neagră!

  • Salată de ton cu fasole neagră și verde

    O salată ideală pentru fiecare moment al zilei!

  • Chilli vegetarian cu duet de fasole

    O rețetă vegană picantă, bogată în proteine și un preparat perfect pentru prânzul de weekend.