Pași 1
Pentru început, tăiem pătrunjelul mărunt, usturoiul în feliuțe și ceapa cubulețe, dăm morcovii printr-o răzătoare, tăiem roșiile cubulețe și parmezanul în felii.
Pași 2
Facem un sos pesto din pătrunjel, parmezan, ceapă, muguri de pin, puțin ulei de măsline și zeama de la o lime, pe care le amestecăm într-un blender până obținem o consistență cremoasă.
Pași 3
Separat, ungem somonul cu sosul pesto și îl introducem la cuptor la 190°C timp de 15 minute.
Pași 4
Întro tigaie încinsă adaugăm untul, uleiul, apoi ceapa tocată, morcovul ras, puțină sare și piper, apoi adăugăm stocul de legume, fasolea păstăi și după 5 minute roșiile cubulețe. Lăsăm să fiarbă timp de 15–20 minute până fasolea este fiartă complet.
Sfaturi în bucătărie
Putem înlocui mugurii de pin cu nuci pentru sosul pesto. Și pentru un plus de vitamina C, putem adăuga pătrunjel din belșug. De asemenea, putem adăuga pentru decorul farfuriei și câteva felii de ridiche.