Pași 1
Gătim broccoli cum este indicat pe ambalaj, respectiv fără decongelare, se fierbe în apă cu sare pentru 10 minute. Într-un castron mixăm ouăle cu un praf de sare. Adăugăm făina, praful de copt și untul moale. Amestecăm până compoziția este omogenă. Adăugăm condimentele, respectiv boiaua de ardei dulce, curry, semințele de muștar, sare și piper după gust. Dacă aluatul este prea rigid, se adaugă un pic de lapte. Pregătim formele de brioșe și coșulețele de hârtie. În fiecare coșuleț punem o lingură din aluat, adăugăm 1-2 buchetele de broccoli și o bucățică de somon afumat.
Pași 2
Acoperim cu o alta lingură de aluat și presărăm cu semințe de mac.
Pași 3
Coacem brioșele în cuptorul preîncălzit la 180В°C, timp de 20 minute, până când brioșele sunt ușor rumenite. Scoatem brioșele pe un grătar și le lăsăm la răcit.
Pași 4
Pentru topping: Mixăm întrun castron smântâna și crema de brânză, până când nu cade de pe brațeleВ mixerului. Dacă este nevoie, adăugați sare după gust, în cazul cremei de brânză folosite de mine nu a fost cazul să mai adaug sare. Punem amestecul întrun poș și decorăm fiecare cupcake. Presărăm cu fluorescente de broccoli și piper proaspăt măcinat.