Colac cu brânză și spanac
Descoperă o rețetă delicioasă!
Ușor
2 persoane
Mediu
Ingrediente
pentru 2 persoane
Pentru aluat:
100 ml. lapte
100 ml. apă minerală
100 ml. ulei
600 g făină
1 linguriță cu zahăr
1/2 linguriță cu sare
3,5 g drojdie uscată
Pentru umplutură:
200 g Spanac tocat Bonduelle
400 g brânză proaspată
2 ouă
Sare de mare
Piper alb
Pentru uns:
2 gălbenușuri
2 linguri lapte
100 ml. lapte
100 ml. apă minerală
100 ml. ulei
600 g făină
1 linguriță cu zahăr
1/2 linguriță cu sare
3,5 g drojdie uscată
Pentru umplutură:
200 g Spanac tocat Bonduelle
400 g brânză proaspată
2 ouă
Sare de mare
Piper alb
Pentru uns:
2 gălbenușuri
2 linguri lapte
Ingrediente pentru 2 persoane
Pentru aluat:
100 ml. lapte
100 ml. apă minerală
100 ml. ulei
600 g făină
1 linguriță cu zahăr
1/2 linguriță cu sare
3,5 g drojdie uscată
Pentru umplutură:
200 g Spanac tocat Bonduelle
400 g brânză proaspată
2 ouă
Sare de mare
Piper alb
Pentru uns:
2 gălbenușuri
2 linguri lapte
100 ml. lapte
100 ml. apă minerală
100 ml. ulei
600 g făină
1 linguriță cu zahăr
1/2 linguriță cu sare
3,5 g drojdie uscată
Pentru umplutură:
200 g Spanac tocat Bonduelle
400 g brânză proaspată
2 ouă
Sare de mare
Piper alb
Pentru uns:
2 gălbenușuri
2 linguri lapte
- Pași 1Din ingredientele de mai sus frământăm un aluat ce va avea consistență elastică. Atenție, cantitatea de făină poate varia, vă recomand să puneți mai puțină pentru început, apoi adăugați puțin câte puțin până aluatul ajunge la consistența optimă și nu se mai lipește de mâini. Lăsăm la dospit până își dublează volumul.
- Pași 2Cât stă aluatul la dospit pregătim umplutura. Spanacul decongelat îl scurgem și îl punem într-un bol. Adăugăm brânza, ouăle, sarea de mare și piperul. Amestecăm până obținem o compoziție omogenă pe care o păstrăm la frigider până în momentul folosirii.
- Pași 3Tapetăm o formă rotundă cu hârtie de copt (diametrul 32). Împărțim aluatul în două. Întindem două dreptunghiuri de aluat aproximativ egale. Împărțim umplutura în două și o оbtinem în strat uniform deasupra celor două dreptunghiuri de aluat.
- Pași 4Rulăm strâns și vom obține două rulouri. Cu un cuțit foarte bine ascuțit vom tăia capetele rulourilor și le vom așeza în mijlocul formei în picioare, având astfel aspectul unor trandafirași.
- Pași 5Vom tăia rulourile obținute în niște triunghiuri nu foarte mari.
- Pași 6Tapetăm forma cu hârtie de copt și începem să asamblam colacul. Așezăm triunghiurile pe margini lăsând distanță între ele fiindcă vor mai crește la copt. Ungem cu gălbenușul de ou bătut cu lapte și dăm la cuptor la 160 de grade pentru 60 minute, până ce colacul se va rumeni frumos.
Lasă-te surprins
Ușor
Mediu
Greu
< 15 Minute
15 - 45 Minute
45 > 45 minute
Tartină cu porumb chilli și ricotta
O rețetă simplă, rapidă și gustoasă!
Salată ușoară cu fasole galbenă
O salată sățioasă, ușor de preparat.
Spanac cu ou
Dacă ai poftă de un mic dejun delicios și sănătos, spanacul cu ou este alegerea perfectă.
Descoperă și...