1. >Rețete
  2. >Budincuță de spanac

Budincuță de spanac

Budincă de spanac, o rețetă apetisantă, delicioasă și ușor de preparat!
Ușor
2 persoane
15 Minute
Mediu
Ingrediente
pentru 2 persoane
400 g Spanac frunză cu frunză Bonduelle

2 felii franzelă

50 ml. lapte

1 ceapă roșie

100 g cașcaval

100 ml. smântână

2 ouă

50 g pesmet alb

50 ml. ulei de măsline

1 legătură mărar verde

50 g amestec de legume deshidratate fara sare

5 g sare

3 g piper măcinat

50 g unt
Ingrediente pentru 2 persoane
400 g Spanac frunză cu frunză Bonduelle

2 felii franzelă

50 ml. lapte

1 ceapă roșie

100 g cașcaval

100 ml. smântână

2 ouă

50 g pesmet alb

50 ml. ulei de măsline

1 legătură mărar verde

50 g amestec de legume deshidratate fara sare

5 g sare

3 g piper măcinat

50 g unt
  1. Pași 1
    Se călește în uleiul încins ceapa tăiată julien, apoi spanacul scurs bine de zeamă, se sărează și piperează după gust. Se adaugă și mixul de legume deshidratate fără sare, smântâna și apoi se amestecă cu lingura de lemn continuu, până scade toată zeama lăsată.
  2. Pași 2
    Se dă tigaia la o parte și se adaugă verdeața tocată fin. Se lasă să se răcească și se adaugă feliile de franzelă înmuiate în lapte și scurse bine, cașcavalul ras și albușurile de ou bătute spumă tare cu un praf de sare. Se amestecă ușor până la o omogenizare perfectă.
  3. Pași 3
    Se ung 2 forme mici cu unt, apoi se tapetează cu pesmet și se împarte compoziția. Deasupra se face câte o adâncitură cu o lingură, în care punem câte un gălbenuș de ou. Se dă la cuptor cca 20 minute. Se servesc calde.
Lasă-te surprins
UșorMediuGreu
< 15 Minute15 - 45 Minute45 > 45 minute
Legendă
  • Salată ușoară cu fasole galbenă

    O salată sățioasă, ușor de preparat.

  • Spanac cremos cu ou

    Spanac cremos cu ou. O rețetă pregătită de Jamila!

  • Legume de primăvară cu o notă ușoară de ...

    O rețetă delicioasă!