Tartă cu ciuperci și pipote
O rețetă rapidă și foarte delicioasă cu ciuperci, pipote și măsline.
Ușor
4 persoane
50 Minute
Mediu
Ingrediente
pentru 4 persoane
1 borcan (280 g) Ciuperci feliate Bonduelle
125 g unt
250 g făină de grâu
100 g măsline verzi umplute cu gogoșari
1 ceapă
4 ouă găină întregi
2 linguri lapte
50 g susan
1 linguriță sare
1 linguriță cimbru
1 vârf cuțit piper
125 g unt
250 g făină de grâu
100 g măsline verzi umplute cu gogoșari
1 ceapă
4 ouă găină întregi
2 linguri lapte
50 g susan
1 linguriță sare
1 linguriță cimbru
1 vârf cuțit piper
Ingrediente pentru 4 persoane
1 borcan (280 g) Ciuperci feliate Bonduelle
125 g unt
250 g făină de grâu
100 g măsline verzi umplute cu gogoșari
1 ceapă
4 ouă găină întregi
2 linguri lapte
50 g susan
1 linguriță sare
1 linguriță cimbru
1 vârf cuțit piper
125 g unt
250 g făină de grâu
100 g măsline verzi umplute cu gogoșari
1 ceapă
4 ouă găină întregi
2 linguri lapte
50 g susan
1 linguriță sare
1 linguriță cimbru
1 vârf cuțit piper
- Pași 1Cureți pipotele și tai surplusul de grăsime, apoi le pui la fiert în apă cu sare pentru 30 de minute. Le scurgi și le treci prin mașina de tocat. Cureți ceapa, o tai felii și o treci și pe aceasta prin mașina de tocat.
- Pași 2Pasta rezultată o amesteci cu cimbrul, ouăle bătute, măslinele tăiate felii și ciupercile tăiate mărunt și sare după gust. Dai compoziția la rece.
- Pași 3Pentru aluat, amesteci făina cu sare și unt. Sfărâmi amestecul între degete, adaugi gălbenușul și apoi apa, puțin câte puțin, cât să se lege. Frămânți pentru a obține un aluat omogen și îl dai la rece pentru 30 de minute. Întinzi o foaie de aluat și o așezi în tava unsă cu ulei și tapetată cu făină, o înțepi cu furculița și așezi umplutura.
- Pași 4Din aluatul rămas pe margini, decupezi diferite forme (eu am folosit un mulaj în forma de stea), pe care le așezi peste umplutură. Amesteci gălbenușul cu lapte și ungi aluatul, apoi presari susan.
- Pași 5Introduci tarta în cuptorul încins, pentru 4550 de minute.
Descoperă și...