Spanac cu ciuperci gratinate
Bonduelle iți propune o rețetă foarte gustoasă de spanac cu ciuperci gratinate.
Mediu
3 persoane
30 Minute
Mediu
Ingrediente
pentru 3 persoane
2 conserve (560 g) Ciuperci feliate Bonduelle
1 pungă (750 g) Spanac frunză cu frunză Bonduelle
2 cepe tocate
4 felii de șuncă, cuburi
Zeama de la o jumătate de lămâie
30 g unt
2 linguri coniac
Sare
Piper negru măcinat
Pentru dressing:
50 g unt
50 g făină
500 ml lapte
2 linguri smântână
75 g brânză rasă
1 vârf de cuțit de nucșoară
Sare
Piper negru măcinat
1 pungă (750 g) Spanac frunză cu frunză Bonduelle
2 cepe tocate
4 felii de șuncă, cuburi
Zeama de la o jumătate de lămâie
30 g unt
2 linguri coniac
Sare
Piper negru măcinat
Pentru dressing:
50 g unt
50 g făină
500 ml lapte
2 linguri smântână
75 g brânză rasă
1 vârf de cuțit de nucșoară
Sare
Piper negru măcinat
Ingrediente pentru 3 persoane
2 conserve (560 g) Ciuperci feliate Bonduelle
1 pungă (750 g) Spanac frunză cu frunză Bonduelle
2 cepe tocate
4 felii de șuncă, cuburi
Zeama de la o jumătate de lămâie
30 g unt
2 linguri coniac
Sare
Piper negru măcinat
Pentru dressing:
50 g unt
50 g făină
500 ml lapte
2 linguri smântână
75 g brânză rasă
1 vârf de cuțit de nucșoară
Sare
Piper negru măcinat
1 pungă (750 g) Spanac frunză cu frunză Bonduelle
2 cepe tocate
4 felii de șuncă, cuburi
Zeama de la o jumătate de lămâie
30 g unt
2 linguri coniac
Sare
Piper negru măcinat
Pentru dressing:
50 g unt
50 g făină
500 ml lapte
2 linguri smântână
75 g brânză rasă
1 vârf de cuțit de nucșoară
Sare
Piper negru măcinat
- Pași 1Se încălzește cuptorul la 250 В° C, se pun în tigaie ciupercile feliate Bonduelle și zeama de la lămâie.
- Pași 2Se topește untul și se adaugă spanacul, sare și piper. Într-o altă tigaie se pune puțin unt în care se prăjește ceapa tocată. Se adaugă șunca și ciupercile și se fierb aproximativ 5 minute. Se toarnă coniacul și se flambează.
- Pași 3Pentru sos, se topește untul încet într-o cratiță pe foc, se adaugă făina treptat până se obține un sos compact. În timpul amestecării, se adaugă lapte, nucșoară, sare, piper, și se amestecă până când se obține un sos.
- Pași 4La final se adaugă smântână și condimente, dacă este necesar. Se unge vasul de copt, se umple cu spanac și se toarnă sosul.
- Pași 5Se presară cu brânză rasă și se coace.
Descoperă și...