Salată de broccoli cu năut și morcovi
Descoperă o rețetă delicioasă!
Ușor
2 persoane
20 Minute
Mediu
Ingrediente
pentru 2 persoane
1 pungă (400 g) Broccoli VAPEUR Bonduelle
230 g năut fiert, bine scurs de apă
1 morcov mare
1 cățel usturoi
50 g de ceapă roșie
1 ardei iute
4 linguri ulei de măsline
1-2 linguri oțet de vin roșu
1 linguriță de muștar Dijon
Sare și piper
Opțional: parmezan pentru finisat
230 g năut fiert, bine scurs de apă
1 morcov mare
1 cățel usturoi
50 g de ceapă roșie
1 ardei iute
4 linguri ulei de măsline
1-2 linguri oțet de vin roșu
1 linguriță de muștar Dijon
Sare și piper
Opțional: parmezan pentru finisat
Ingrediente pentru 2 persoane
1 pungă (400 g) Broccoli VAPEUR Bonduelle
230 g năut fiert, bine scurs de apă
1 morcov mare
1 cățel usturoi
50 g de ceapă roșie
1 ardei iute
4 linguri ulei de măsline
1-2 linguri oțet de vin roșu
1 linguriță de muștar Dijon
Sare și piper
Opțional: parmezan pentru finisat
230 g năut fiert, bine scurs de apă
1 morcov mare
1 cățel usturoi
50 g de ceapă roșie
1 ardei iute
4 linguri ulei de măsline
1-2 linguri oțet de vin roșu
1 linguriță de muștar Dijon
Sare și piper
Opțional: parmezan pentru finisat
- Pași 1Ceapa se taie julienne, usturoiul se zdrobește, ardeiul iute se toacă fin, morcovul se decojește și se taie felii subțiri, ca niște panglici, cu ajutorul unei răzătoare pentru legume.
- Pași 2Se pune pe foc o cratiță cu 1,5 litri de apă, se aduce la fierbere și se adaugă 1 linguriță de sare.
- Pași 3Se opărește broccoli congelat în apa clocotită până se înfierbântă, apoi se scoate cu o spumieră, se trece printr-un castron cu apă rece ca gheața și se pune la scurs. În aceeași apă se opăresc morcovii timp de 30 de secunde, se scot cu spumiera, se trec prin apa foarte rece pentru a opri procesul de gătire și se scurg bine de apă.
- Pași 4Se încălzesc 2 linguri din uleiul de măsline Întro tigaie, se adaugă ceapa, usturoiul și ardeiul iute. Cвnd ceapa începe să se înmoaie, se adaugă năutul prefiert. Se gătește totul împreuna, timp de 23 minute, apoi se trage de pe foc și se condimentează puternic cu sare și piper.
- Pași 5Întrun castron încăpător, muștarul se bate cu o furculiță cu oțetul și uleiul de măsline rămas. Se condimentează dressingul cu sare și piper după gust. Se adaugă în castron broccoli, morcovii și tot conținutul tigăii cu ceapă și năut. Se amestecă delicat, dar insistent, încât gusturile să se omogenizeze bine.
- Pași 6Se montează salata în farfurii și opțional se presară cu parmezan ras.
Lasă-te surprins
Ușor
Mediu
Greu
< 15 Minute
15 - 45 Minute
45 > 45 minute
Buddha Bowl
Bonduelle vine în întâmpinarea verii cu o rețetă fresh, bogată în proteine vegetale, perfectă pentru sezonul cald.
Broccoli gratinat cu mozzarella gourmet și sos bechamel
O rețetă vegetariană ușor de pregătit, delicioasă și numai bună de savurat în zilele răcoroase
Creveți thailandezi cu orez
Încearcă rețeta noastră picantă cu creveți și mix thailandez cu orez și vei pătrunde in bucătăria asiatică în doar 20 de minute. Cina pentru prieteni va fi mult mai ușor și rapid de pregătit, oferindu-ți mai mult timp alături de ei.
Descoperă și...