Pași 1
Se pregătesc legumele pentru piure: broccoli se lasă la decongelat, iar cartofii se curăță, se spală și se taie cuburi. Se pune la foc o oală cu apă, sare și o picatură de ulei. Atunci când începe să clocotească, se adaugă cuburile de cartofi pentru 10 minute, apoi se adaugă și broccoli pentru încă 6-7 minute, până sunt fierte bine toate legumele.
Pași 2
Curățăm grăunții de usturoi și îi tocăm mărunt. Jumătate din cantitatea de usturoi o folosim la piure și jumătate la rulouri. Când sunt gata legumele, se scurg de apă într-o sită, se adaugă usturoiul mărunțit, untul și se pasează cu telul/blenderul.
Pași 3
Mușchiul de porc se feliază și se condimentează cu sare, piper și oregano. Brânza de vacă se mărunțește, se pune câte o linguriță la mijlocul feliilor de carne, apoi se rulează strâns și se prinde cu scobitori.
Pași 4
Gălbenușul de ou se amestecă cu o linguriță de lapte și un vârf de cuțit de sare. Alunele de pădure se pun la prăjit întro tigaie, apoi se mărunțesc și se amestecă cu cantitatea de usturoi rămasă. Rulourile de carne obținute se trec prin gălbenuș, apoi prin alunele cu usturoi, se pun întro tavă tapetată cu hârtie de copt și se bagă la coptorul preîncălzit pentru 45 minute.
Pași 5
Iaurtul se amestecă cu puțină sare, o picătură de ulei și se face un sos. Se decorează cu pătrunjel proaspăt, tocat mărunt. Se servește cât este cald. Poftă bună!