Pași 1
Pentru umplutură: lăsăm să se scurgă ciupercile Bonduelle de lichid pentru aprox. 5 min și le mărunțim apoi foarte bine cu un cuțit.
Pași 2
Punem uleiul la încălzit într-o tigaie, adăugăm ceapa tocată și sare și gătim până când se înmoaie ceapa. Când ceapa s-a înmuiat, răzuim cățelul de usturoi și mai gătim totul pentru 30 de secunde. Adăugăm apoi ciupercile mărunțite și continuăm să le gătim pentru 2-3 minute. La final adăugăm mărarul și pătrunjelul tocate, luăm umplutura de pe foc și o lăsăm să ajungă la temperatura camerei.
Pași 3
Pentru aluat: punem făina într-un bol încăpător, adăugăm cele 2 ouă, uleiul, sarea, praful de copt și începem să frământăm, adăugând laptele bătut puțin câte puțin. Când aluatul s-a format, îl frământăm pentru aproximativ 15 minute cât să obținem un aluat suplu, dar nelipicios. Îl lăsăm cam 15 minute să se odihnească înainte de a face plăcintele.
Pași 4
Luăm câte o bucată de aluat, de aprox. 150 g, îl întindem întrun disc cu diametru de 1820 de cm, în mijlocul discului punem 12 linguri de umplutură și sigilăm, aducând marginile spre centru. Presăm bine și întindem din nou aluatul întrun disc de aprox. 15 cm.
Pași 5
Prăjim fiecare plăcintă întro tigaie unsă cu puțin ulei, pentru 34 minute pe fiecare parte. Le servim calde! Poftă bună!