Plăcintă cu ciuperci în tigaie
O rețetă pregătită de Jamila!
Mediu
3 persoane
15 Minute
Mediu
Ingrediente
pentru 3 persoane
Pentru aluat:
600 g făină
300 g lapte bătut
50 ml ulei
10 g praf de copt
2 ouă
Puțină sare
Pentru umplutură:
2 borcane (560 g) Ciuperci feliate Bonduelle
2 cepe tocate mărunt
2 linguri ulei
1 cățel mare usturoi
1/2 legătură pătrunjel
1/2 legătură mărar
Sare
Piper
600 g făină
300 g lapte bătut
50 ml ulei
10 g praf de copt
2 ouă
Puțină sare
Pentru umplutură:
2 borcane (560 g) Ciuperci feliate Bonduelle
2 cepe tocate mărunt
2 linguri ulei
1 cățel mare usturoi
1/2 legătură pătrunjel
1/2 legătură mărar
Sare
Piper
Ingrediente pentru 3 persoane
Pentru aluat:
600 g făină
300 g lapte bătut
50 ml ulei
10 g praf de copt
2 ouă
Puțină sare
Pentru umplutură:
2 borcane (560 g) Ciuperci feliate Bonduelle
2 cepe tocate mărunt
2 linguri ulei
1 cățel mare usturoi
1/2 legătură pătrunjel
1/2 legătură mărar
Sare
Piper
600 g făină
300 g lapte bătut
50 ml ulei
10 g praf de copt
2 ouă
Puțină sare
Pentru umplutură:
2 borcane (560 g) Ciuperci feliate Bonduelle
2 cepe tocate mărunt
2 linguri ulei
1 cățel mare usturoi
1/2 legătură pătrunjel
1/2 legătură mărar
Sare
Piper
- Pași 1Pentru umplutură: lăsăm să se scurgă ciupercile Bonduelle de lichid pentru aprox. 5 min și le mărunțim apoi foarte bine cu un cuțit.
- Pași 2Punem uleiul la încălzit într-o tigaie, adăugăm ceapa tocată și sare și gătim până când se înmoaie ceapa. Când ceapa s-a înmuiat, răzuim cățelul de usturoi și mai gătim totul pentru 30 de secunde. Adăugăm apoi ciupercile mărunțite și continuăm să le gătim pentru 2-3 minute. La final adăugăm mărarul și pătrunjelul tocate, luăm umplutura de pe foc și o lăsăm să ajungă la temperatura camerei.
- Pași 3Pentru aluat: punem făina într-un bol încăpător, adăugăm cele 2 ouă, uleiul, sarea, praful de copt și începem să frământăm, adăugând laptele bătut puțin câte puțin. Când aluatul s-a format, îl frământăm pentru aproximativ 15 minute cât să obținem un aluat suplu, dar nelipicios. Îl lăsăm cam 15 minute să se odihnească înainte de a face plăcintele.
- Pași 4Luăm câte o bucată de aluat, de aprox. 150 g, îl întindem întrun disc cu diametru de 1820 de cm, în mijlocul discului punem 12 linguri de umplutură și sigilăm, aducând marginile spre centru. Presăm bine și întindem din nou aluatul întrun disc de aprox. 15 cm.
- Pași 5Prăjim fiecare plăcintă întro tigaie unsă cu puțin ulei, pentru 34 minute pe fiecare parte. Le servim calde! Poftă bună!
Lasă-te surprins
Ușor
Mediu
Greu
< 15 Minute
15 - 45 Minute
45 > 45 minute
Risotto de hrișcă cu dovleac și ciuperci
Delicios și ușor de preparat! O nouă rețetă cu Cerealli Bonduelle
Omletă pufoasă de legume cu chorizo
O rețetă surprinzător de delicioasă!
Sote de spanac cu ciuperci
Un preparat perfect pentru o cină delicioasă și plină de proteine, alături de familia ta!
Descoperă și...