Pași 1
Fierbem cartofii în coajă, punem broccoli în apa fiartă 3 minute. Desfacem buchețelele de broccoli în bucăți cât mai mici, pentru a putea fi bine încorporate în compoziție.
Pași 2
Într-o tigaie încingem bine uleiul și călim ceapa tocată mărunt și prazul tăiat rondele, până se înmoaie. Jumătate din cantitatea de cartofi o dăm pe răzătoarea mare, cealaltă jumătate o tăiem cubulețe micuțe. Tocăm pătrunjelul. Într-un bol mare amestecăm toate ingredientele (ceapa și prazul, inclusiv cu uleiul în care au fost călite) și amestecăm bine cu mâna până obținem o compoziție omogenă.
Pași 3
Cu ajutorul unui inel, formăm medalioane rotunde și înalte de 1-2 cm. Se coc în cuptor la 200 grade C, până se rumenesc (aproximativ 40 minute), într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.
Pași 4
Creveții proaspeți curățați bine se țin la frigider cel puțin 2 ore, întro marinată formată din 1 lingură ulei de măsline, 2 linguri zeamă de limeta, o linguriță fulgi de chili, 2 linguri sos de soia, 2 căței de usturoi tăiați mărunt. Se prăjesc în tigaie împreună cu sosul în care au fost marinați, pentru maxim 5 minute.
Pași 5
Roșiile cherry se sotează în tigaie 2 minute, cu puțin ulei de măsline. Medalioanele delicioase cu broccoli se pot mânca și alături de orice salată, eu am încercat cu spanac. Poftă bună!