Ficăței de pui în vin alb

Ficăței de pui înmuiați în lapte, sotați în vin alb și serviți cu castraveți murați!
Mediu
2 persoane
50 Minute
Mediu
Ingrediente
pentru 2 persoane
1 borcan (550 g) Castraveți cornișon Bonduelle

250 g ficăței de pui

250 ml lapte

150 ml vin

20 g unt

1 ceapă medie

3 căței de usturoi

1/2 linguriță cimbru

1/2 legătură pătrunjel

sare, piper
Ingrediente pentru 2 persoane
1 borcan (550 g) Castraveți cornișon Bonduelle

250 g ficăței de pui

250 ml lapte

150 ml vin

20 g unt

1 ceapă medie

3 căței de usturoi

1/2 linguriță cimbru

1/2 legătură pătrunjel

sare, piper
  1. Pași 1
    Ficățeii de pui tăiați în două, îi punem într-un bol și îi acoperim cu lapte. Lasăm bolul acoperit cu folie de plastic la frigider, timp de o jumătate de oră. Clătim bine cu apă rece și tamponăm ficățeii cu un prosop de hârtie pentru a elimina excesul de lapte.
  2. Pași 2
    Tăiem ceapa cubulețe mici și feliăm usturoiul. Adăugăm într-o tigaie adăncă untul, lăsăm să se topească la foc mediu, după care punem ceapa, usturoiul, ficățeii și un strop de piper. Sotăm totul împreună câteva minute, până ce ceapa devine transluciđă.
  3. Pași 3
    Adăugăm pătrunjelul, cimbrul și vinul. Acoperim cu un capac și lăsăm să se facă la foc mediu spre mic, până ce lichidul aproape s-a evaporat.
  4. Pași 4
    Stingem focul și potrivim de sare. Putem orna cu puțin maghiran tocat (daca avem) și îi servim alături de castraveți murați.
Lasă-te surprins
Ușor
Mediu
Greu
< 15 Minute
15 - 45 Minute
45 > 45 minute
  • Salată de ciuperci cu castraveți și fasole albă în sos tomat

    O salată gustoasă și sățioasă!

  • Adana Kebab cu castraveți murați

    Această rețetă turcească, preparată în stil românesc cu carne tocată de oaie și vită, este o bună alternativă a tradiționalilor mititei la grătar.

  • Mici rotunzi pe chiflă

    Clasicii mici pot fi savurați într-o nouă formulă!