1. >Rețete
  2. >Rață în stil chinezesc

Rață în stil chinezesc

Această rețetă cu rață este faimoasă în bucătăria chinezească, nu se servește doar în restaurantele din Beijing, ci în întreaga lume.
Dificil
4 persoane
255 Minute
Scump
Ingrediente
pentru 4 persoane
1 rață

1/2 linguri zahăr brun

1 lingură oțet de vin

1/2 buc. arpagic

1 castravete

250 g. magiun de prune

5 linguri sos de soia

1 lingură sherry

Scorțișoară

4 pahare făină

1 pahar cu apă clocotită

2 linguri cu ulei

1 vârf de cuțit cu sare

Ardei iute măcinat

Ghimbir praf
Ingrediente pentru 4 persoane
1 rață

1/2 linguri zahăr brun

1 lingură oțet de vin

1/2 buc. arpagic

1 castravete

250 g. magiun de prune

5 linguri sos de soia

1 lingură sherry

Scorțișoară

4 pahare făină

1 pahar cu apă clocotită

2 linguri cu ulei

1 vârf de cuțit cu sare

Ardei iute măcinat

Ghimbir praf
  1. Pași 1
    Rața se introduce pentru 3 minute în apă clocotită. Se extrage, se usucă și se lasă peste noapte în încăpere pentru a se usca. Se amestecă sosul de soia, zahărul brun și oțetul de vin. Apoi se unge carnea de rață cu amestecul și se lasă pentru alte 4 ore.
  2. Pași 2
    Se încinge cuptorul la o temperatură de 190°C, carnea de rață se pune pe hârtie de pergament, deasupra unei tăvi cu apă. Se coace 30 de minute. După aceea se micșorează temperatura până la 150°C și se coace 1 oră.
  3. Pași 3
    Clătitele chinezești: se amestecă făina și sarea, se adaugă apă și se amestecă aluatul. Se lasă acoperit timp de 15 minute. Se formează din aluat un rulou cu diametrul de 5 cm, după care este tăiat în bucăți cu grosimea de 1 cm. Fiecare bucată se întinde în tarte cu diametrul de 8 cm. O față a fiecărei tarte se unge cu ulei, se lipesc câte două pe partea unsă. După aceea se întind în tarte cu diametrul de 15 cm. Tartele se prăjesc pe o tigaie încinsă timp de aproximativ 1 minut, având grijă să nu se rumenească. Se împăturesc în jumătate și se mențin calde până la prepararea raței.
  4. Pași 4
    Sosul: se amestecă bine sosul de soia, magiunul, sherry și condimentele. Se încălzește pe tigaie, amestecând continuu. Se răcește, după care se bagă la frigider.
  5. Pași 5
    Arpagicul și castravetele se taie în fâșii. Rața coaptă se taie în felii. Se pun câteva pe fiecare tartă, împreună cu câteva fâșii de castravete și de arpagic și o lingură de dulceață de prune.
Lasă-te surprins
UșorMediuGreu
< 15 Minute15 - 45 Minute45 > 45 minute
Legendă
  • Mici rotunzi pe chiflă

    Clasicii mici pot fi savurați într-o nouă formulă!

  • Adana Kebab cu castraveți murați

    Această rețetă turcească, preparată în stil românesc cu carne tocată de oaie și vită, este o bună al...

  • Salată boeuf

    Un preparat simplu și delicios pentru întreaga familie.