Choux a la mer
Clasicele choux-uri cu o umplutură inedită, cu gust de mare și de soare, desăvârșită de castraveciorii Bonduelle.
Ușor
4 persoane
30 Minute
Mediu
Ingrediente
pentru 4 persoane
100 g Castraveți cornișon întregi, 3-6 cm, în oțet Bonduelle
1 lingură icre sărate
2 linguri griș
100 ml. apă
1 lingură zeamă de lămâie
100 ml. apă minerală
100 ml. ulei
100 g file de pește afumat
2 linguri sos tartar
1 lingură mărar uscat
125 g unt
150 g făină albă
3 ouă
1/2 linguriță sare
1 lingură icre sărate
2 linguri griș
100 ml. apă
1 lingură zeamă de lămâie
100 ml. apă minerală
100 ml. ulei
100 g file de pește afumat
2 linguri sos tartar
1 lingură mărar uscat
125 g unt
150 g făină albă
3 ouă
1/2 linguriță sare
Ingrediente pentru 4 persoane
100 g Castraveți cornișon întregi, 3-6 cm, în oțet Bonduelle
1 lingură icre sărate
2 linguri griș
100 ml. apă
1 lingură zeamă de lămâie
100 ml. apă minerală
100 ml. ulei
100 g file de pește afumat
2 linguri sos tartar
1 lingură mărar uscat
125 g unt
150 g făină albă
3 ouă
1/2 linguriță sare
1 lingură icre sărate
2 linguri griș
100 ml. apă
1 lingură zeamă de lămâie
100 ml. apă minerală
100 ml. ulei
100 g file de pește afumat
2 linguri sos tartar
1 lingură mărar uscat
125 g unt
150 g făină albă
3 ouă
1/2 linguriță sare
- Pași 1Pentru început, pregatim choux-urile. Într-un ceaunaș se pune la fiert apa cu untul și sarea. Când untul s-a topit complet, se oprește focul și se pune toată făina odată. Se amestecă energic până se omogenizează, apoi se lasă să se răcească complet.
- Pași 2Când această compoziție este rece, se adaugă ouăle unul câte unul și se omogenizează. Cu ajutorul unui poș, se pun choux-urile în tava neunsă și se coc la foc potrivit aproximativ 40 minute, în cuptorul încins.
- Pași 3Apoi pregătim grișul pentru salata de icre. Se pune la fiert apa, iar când clocotește, se adaugă grișul în ploaie, se fierbe cam 5 minute și se lasă la răcit. Icrele se freacă cu zeama de lămâie până încep să se spargă, apoi se pun peste grișul rece și se adaugă intercalat câte o lingură de ulei, apoi o lingură de apă minerală. Se continuă până se ajunge la cantitatea dorită, adăugând zeamă de lămâie după gust.
- Pași 4Se adaugă apoi castraveții tăiați cubulețe mici și fileul de pește tocat mărunt. Se omogenizează. Cu această compoziție umplem chouxurile.
- Pași 5Opțional, se ornează cu sos tartar și se presară mărar uscat.
Descoperă și...