Salată specială pentru Moș Crăciun
O rețetă delicioasă, ideală pentru masa de Crăciun, care cu siguranță va fi pe placul tuturor.
Ușor
5 persoane
60 Minute
Mediu
Ingrediente
pentru 5 persoane
1 borcan (280 g) Ciuperci feliate Bonduelle
4 Castraveți cornișon întregi, 3-6 cm, în oțet Bonduelle
500 ml. supă de pui
200 g șuncă de curcan
50 g măsline
100 g cașcaval
1 piept de pui
200 ml. ulei de floarea soarelui
1 linguriță de sare
4 ouă de găină întregi
1 ardei roșu
1 lingură muștar
1 lămâie
4 Castraveți cornișon întregi, 3-6 cm, în oțet Bonduelle
500 ml. supă de pui
200 g șuncă de curcan
50 g măsline
100 g cașcaval
1 piept de pui
200 ml. ulei de floarea soarelui
1 linguriță de sare
4 ouă de găină întregi
1 ardei roșu
1 lingură muștar
1 lămâie
Ingrediente pentru 5 persoane
1 borcan (280 g) Ciuperci feliate Bonduelle
4 Castraveți cornișon întregi, 3-6 cm, în oțet Bonduelle
500 ml. supă de pui
200 g șuncă de curcan
50 g măsline
100 g cașcaval
1 piept de pui
200 ml. ulei de floarea soarelui
1 linguriță de sare
4 ouă de găină întregi
1 ardei roșu
1 lingură muștar
1 lămâie
4 Castraveți cornișon întregi, 3-6 cm, în oțet Bonduelle
500 ml. supă de pui
200 g șuncă de curcan
50 g măsline
100 g cașcaval
1 piept de pui
200 ml. ulei de floarea soarelui
1 linguriță de sare
4 ouă de găină întregi
1 ardei roșu
1 lingură muștar
1 lămâie
- Pași 1Fierbi pieptul de pui fără piele în supă, îl lași să se răcească, îl tai cubulețe și îl pui într-un castron. Tai șunca și măslinele cubulețe și le pui peste pieptul de pui. Tai ciupercile cubulețe și le călești în ulei timp de 5-10 minute.
- Pași 2Le lași să se răcească și le adaugi peste restul compoziției. Tai castraveții pe lungime, îi cureți de semințe, îi tai cubulețe, îi storci de zeamă și îi pui peste celelalte ingrediente.
- Pași 3Adaugi cașcavalul dat pe răzătoarea mare și amesteci.
- Pași 4Pentru maioneză, folosești 2 gălbenușuri (unul crud și unul fiert), pe care le amesteci și adaugi câte puțin ulei peste ele. Pentru a fi sigură că nu se taie maioneza, te sfătuiesc să amesteci întrun singur sens. La final, adaugi muștar și lămâie, după gust.
- Pași 5Adaugi maioneza peste restul compoziției, adaugi sare după gust și amesteci ușor.
- Pași 6Așezi salata pe un platou.
- Pași 7Pentru decor dai pe răzătoare albușurile și gălbenușurile de la 2 ouă fierte tari, precum și un ardei gras roșu. Așezi ingredientele astfel încât să obții o față de Moș Crăciun. Pentru ochi folosești două măsline negre.
Lasă-te surprins
Ușor
Mediu
Greu
< 15 Minute
15 - 45 Minute
45 > 45 minute
Salată de valeriană cu ciuperci, feta și nuci
O salată cremoasă și aromată. Rețeta ideală pentru un prânz copios!
Bruschete cu ton, porumb și fasole roșie
O gustare delicioasă care transformă orice masă într-o ocazie specială.
Fusili cu ciuperci și spanac
Un preparat de origine italiană foarte aromat și care se pregătește ușor.
Descoperă și...