Pași 1
Fierbi pieptul de pui fără piele în supă, îl lași să se răcească, îl tai cubulețe și îl pui într-un castron. Tai șunca și măslinele cubulețe și le pui peste pieptul de pui. Tai ciupercile cubulețe și le călești în ulei timp de 5-10 minute.
Pași 2
Le lași să se răcească și le adaugi peste restul compoziției. Tai castraveții pe lungime, îi cureți de semințe, îi tai cubulețe, îi storci de zeamă și îi pui peste celelalte ingrediente.
Pași 3
Adaugi cașcavalul dat pe răzătoarea mare și amesteci.
Pași 4
Pentru maioneză, folosești 2 gălbenușuri (unul crud și unul fiert), pe care le amesteci și adaugi câte puțin ulei peste ele. Pentru a fi sigură că nu se taie maioneza, te sfătuiesc să amesteci întrun singur sens. La final, adaugi muștar și lămâie, după gust.
Pași 5
Adaugi maioneza peste restul compoziției, adaugi sare după gust și amesteci ușor.
Pași 6
Așezi salata pe un platou.
Pași 7
Pentru decor dai pe răzătoare albușurile și gălbenușurile de la 2 ouă fierte tari, precum și un ardei gras roșu. Așezi ingredientele astfel încât să obții o față de Moș Crăciun. Pentru ochi folosești două măsline negre.