1. >Rețete
  2. >Adana Kebab cu castraveți murați

Adana Kebab cu castraveți murați

Această rețetă turcească, preparată în stil românesc cu carne tocată de oaie și vită, este o bună alternativă a tradiționalilor mititei la grătar.
Mediu
2 persoane
30 Minute
Scump
Ingrediente
pentru 2 persoane
500g Castraveți cornișon întregi, 3-6cm, în oțet Bonduelle

450g carne tocată de oaie și vită

150g iaurt

2 ardei kapia

2 ardei iuți

2 căței de usturoi

2 fire ceapă verde

1/2 ceapă

1 ciorchine roșii cherry

pătrunjel

chimen

coriandru

boia dulce

sumac

mentă uscată

ulei de măsline

sare

piper
Ingrediente pentru 2 persoane
500g Castraveți cornișon întregi, 3-6cm, în oțet Bonduelle

450g carne tocată de oaie și vită

150g iaurt

2 ardei kapia

2 ardei iuți

2 căței de usturoi

2 fire ceapă verde

1/2 ceapă

1 ciorchine roșii cherry

pătrunjel

chimen

coriandru

boia dulce

sumac

mentă uscată

ulei de măsline

sare

piper
  1. Pași 1
    Tocăm mătunt ceapa, usturoiul, un ardei kapia și pătrunjelul pe care le amestecăm împreună cu carnea tocată de oaie și vită. După ce le omogenizăm, condimentăm cu sumac, coriandru, boia dulce, chimen, sare și piper. Amestecăm totul până când devine o compoziție omogenă.
  2. Pași 2
    Pe o tigaie de tip grill punem puțin ulei și o lăsăm la încins, timp în care pregătim frigaruile. Pentru a pregăti mai usor carnea de frigărui, vom umezi mâinile cu apă și vom modela carnea pe bețele de lemn. Ulterior le vom pune în tigaie și le vom găti pe toate părțile până când devin rumene.
  3. Pași 3
    În aceeași tigaie folosită anterior pentru frigărui, punem la copt legumele (roșiile cherry, 2 ardei kapia, ardeii iuți și două fire de ceapă verde). Le condimentăm cu sare și le gătim pe toate părțile.
  4. Pași 4
    Întrun bol mic, vom pregăti sosul. Peste iaurt, punem usturoiul mărunțit, ulei de măsline și mentă uscată. Amestecăm până când se omogenizează și poate fi servit alături de kebab. Poftă bună!
Lasă-te surprins
UșorMediuGreu
< 15 Minute15 - 45 Minute45 > 45 minute
Legendă
  • Frigărui din ciuperci și crenvurști

    Alege o rețetă originală de la Bonduelle cu frigărui din ciuperci și crenvurști pentru o mai bună diversitate culinară.

  • Bruschete cu salată franțuzească

    O salată sățioasă servită ca bruschete sau bruschete cu salată. Oricum ai numi-o, are un gust delici...

  • Ficăței de pui în vin alb

    Ficăței de pui înmuiați în lapte, sotați în vin alb și serviți cu castraveți murați!