Pași 1
Tocăm mătunt ceapa, usturoiul, un ardei kapia și pătrunjelul pe care le amestecăm împreună cu carnea tocată de oaie și vită. După ce le omogenizăm, condimentăm cu sumac, coriandru, boia dulce, chimen, sare și piper. Amestecăm totul până când devine o compoziție omogenă.
Pași 2
Pe o tigaie de tip grill punem puțin ulei și o lăsăm la încins, timp în care pregătim frigaruile. Pentru a pregăti mai usor carnea de frigărui, vom umezi mâinile cu apă și vom modela carnea pe bețele de lemn. Ulterior le vom pune în tigaie și le vom găti pe toate părțile până când devin rumene.
Pași 3
În aceeași tigaie folosită anterior pentru frigărui, punem la copt legumele (roșiile cherry, 2 ardei kapia, ardeii iuți și două fire de ceapă verde). Le condimentăm cu sare și le gătim pe toate părțile.
Pași 4
Întrun bol mic, vom pregăti sosul. Peste iaurt, punem usturoiul mărunțit, ulei de măsline și mentă uscată. Amestecăm până când se omogenizează și poate fi servit alături de kebab. Poftă bună!