1. >Rețete
  2. >Ficat umplut cu broccoli

Ficat umplut cu broccoli

Ficatul umplut este sănătos și foarte gustos.
Ușor
4 persoane
20 Minute
Mediu
Ingrediente
pentru 4 persoane
1 pungă (400 g) Broccoli VAPEUR Bonduelle

1 kg ficat

1 pahar vin

100 ml. ulei de măsline

2 cepe

1 ceșcuță lapte

100 g șuncă

1 ou

1 chiflă

1 praf sare
Ingrediente pentru 4 persoane
1 pungă (400 g) Broccoli VAPEUR Bonduelle

1 kg ficat

1 pahar vin

100 ml. ulei de măsline

2 cepe

1 ceșcuță lapte

100 g șuncă

1 ou

1 chiflă

1 praf sare
  1. Pași 1
    Se spală ficatul și se lasă în farfurie. Se pregătesc ingredientele, iar pâinea se pune la înmuiat.
  2. Pași 2
    Broccoli împreună cu ceapă, se călesc în uleiul de măsline. Se pregătește umplutura în care se adaugă miezul de chiflă înmuiat în lapte dulce. În amestec se adaugă verdeață tocată fin, sare, un ou și o ceapă cu broccoli, călite. Se omogenizează amestecul cu o lingură de lemn, apoi se umple ficatul. Se șterge bucată de ficat cu un prosop curat, se taie pe lung în două părți egale, se pune umplutura și se coase la loc.
  3. Pași 3
    Astfel pregătit, ficatul se pune într-o tavă de friptură cu o ceașcă de apă caldă, ulei, sare, o foaie de dafin, o ceapă tăiată în patru și cimbru. Ficatul se acoperă cu șunca tăiată fâșii subțiri, se adaugă un pahar de vin alb și se introduce tava în cuptorul cald. Peste o oră se întoarce ficatul și se continuă frigerea până când este gata. Se scoate pe un platou, se înlătură ața, se taie felii groase. Adăugăm și o garnitură la ficatul umplut.
Lasă-te surprins
UșorMediuGreu
< 15 Minute15 - 45 Minute45 > 45 minute
Legendă
  • Mix gratinat de broccoli, morcovi și con...

    Legumele gratinate sunt minunate pentru o cină ușoară!

  • Supă cremă de legume verzi cu năut

    O nouă rețetă delicioasă de supă cremă! Valorile nutritive ale legumelor verzi, combinate năutul bog...

  • Pâine prăjită cu cremă de broccoli

    Un aperitiv delicios, gătit cu ușurință cu produsele Bonduelle.