Pași 1
Ceapa și ardeiul se toacă în cubulețe și le punem la călit, până ce ceapa începe sa devină aurie.
Pași 2
Fasolea se pune într-o sită și o clătim foarte puțin cu apă rece, iar apoi o adăugăm peste ceapă și ardei. Scărița se pune și ea în acea oală, adăugăm puțină apă, foile de dafin, sare și lăsăm să fiarbă cca 30 minute, la foc mediu (acoperită cu capac).
Pași 3
Când este aproape fiartă fasolea, adăugăm morcovii tăiați, pasta de ardei, bulionul, cățeii de usturoi, oregano, piper (după gust) și luăm de pe foc.
Pași 4
Trebuie să fie scăzută. Scărița o punem pe o farfurie, iar deasupra punem fasole. Leușteanul se taie foarte mărunt și presărăm deasupra. Ornăm cu o roșie cherry. Se poate servi cu gogoșari murați sau orice fel de murături. Poftă bună.