Pași 1
Ciupercile se lasă la scurs, într-o sită. Curățăm ceapa, păstârnacul și morcovii, apoi le tocam, iar uleiul îl punem într-un tuci (sau cratiță). Se adăugă legumele tocate, frunzele de dafin și se lasă la foc mic. Ciupercile se toacă felii și se pun peste legume. Se adaugă sare, piper după gust, o linguriță rozmarin și apă cât cuprinde.
Pași 2
Se lasă să fiarbă la foc mediu, spre final adăugăm bulionul, usturoiul și pătrunjelul tocat. Se dă în clocot 2-3 minute.
Pași 3
Între timp se face mămăliga. Tot într-un tuci se pun 3 litri apă, sare după gust și se dă la foc. Se lasă să înceapă să fiarbă, iar când dă în clocot, punem mălai până începe să se îngroașă. Cu ajutorul unui făcăleț, se amestecă într-o singură parte și lăsăm sa fiarbă, la foc mic, până se îngroașă. Când este gata, se pune pe o farfurie, folosind forme, sau în castron.
Pași 4
Așezăm lângă tocăniță, pe deasupra râșnim chilli /ardei sau ce dorește fiecare. Poftă bună!