Pași 1
Curățăm morcovul și ceapa. Tăiem baconul în bucăți (fâșii sau pătrățele) și îl călim într-o cratiță, până devine auriu, crocant. Îl scoatem pe un șervețel absorbant și păstrăm grăsimea în cratiță. Adăugăm apoi în cratiță ceapa împreună cu morcovul și călim timp de 3 minute. Adăugăm usturoiul feliat mărunt.
Pași 2
Curățăm cartofii, îi tăiem cubulețe și îi adăugăm în cratiță, amestecând ușor. Turnăm cantitatea menționată de apă, aducem totul la punctul de fierbere, apoi reducem focul, adăugând și jumătate din cantitatea de bacon. Se fierbe la foc mic, cu capac, timp de 30 de minute, până când cartofii devin moi.
Pași 3
Cu 10 minute înainte de a fi gata, adăugăm fasolea verde congelată. Este foarte fină și fragedă și fierbe foarte ușor. Desăvârșim gustul acestei supe delicioase cu sare și piper, după gust.
Pași 4
Înainte de a servi supa, adăugăm 3 linguri de smântână, baconul rămas și verdeața (pătrunjel și arpagic mărunțit).