1. >Rețete
  2. >Supă cremă de legume

Supă cremă de legume

Supa cremă este ușor de făcut, sănătoasă și savuroasă. O modalitate de a-i determina pe cei mici să consume legume.
Ușor
4 persoane
20 Minute
Mediu
Ingrediente
pentru 4 persoane
1 pungă (400 g) Morcovi tineri extra-fini Bonduelle

1 dovleac mic

1 praz

1 ceapă mică

1 rădăcină pătrunjel

1 rădăcină țelină

2-3 cartofi făinoși

250 ml. smântână

1 nucșoară

2 lingur ulei de măsline

1 praf piper proaspăt măcinat

1 praf sare
Ingrediente pentru 4 persoane
1 pungă (400 g) Morcovi tineri extra-fini Bonduelle

1 dovleac mic

1 praz

1 ceapă mică

1 rădăcină pătrunjel

1 rădăcină țelină

2-3 cartofi făinoși

250 ml. smântână

1 nucșoară

2 lingur ulei de măsline

1 praf piper proaspăt măcinat

1 praf sare
  1. Pași 1
    Se curăță dovleacul de coajă și semințe și se taie în cuburi mici. Se curăță cartofii, rădăcinile de pătrunjel și țelină.
  2. Pași 2
    Ceapa și prazul se taie felii subțiri și se călesc în puțin ulei de măsline, într-o oală de supă, până se înmoaie. Se adaugă apoi dovleacul, cartofii, rădăcina de pătrunjel și țelina și se toarnă apă cât să le acopere ( cca 2.5 litri). Se lasă la fiert, la foc mic.
  3. Pași 3
    Când legumele s-au înmuiat, se adaugă morcovii tineri Bonduelle și se mai lasă unul, două clocote. Se ia vasul de pe foc, se mixează toate legumele și apoi se strecoară. Se condimentează cu sare, piper și nucșoară și se mai dă un clocot.
  4. Pași 4
    Se servește fierbinte, dreasă cu smântână și crutoane cu ierburi aromate. Poftă bună!
Lasă-te surprins
UșorMediuGreu
< 15 Minute15 - 45 Minute45 > 45 minute
Legendă
  • Mix gratinat de broccoli, morcovi și con...

    Legumele gratinate sunt minunate pentru o cină ușoară!

  • Supă vegană

    O supă vegană ușor de gătit și delicioasă!

  • Supă Minestrone cu dovleac

    O rețetă de supă minestrone numai bună de servit la prânz.