Pași 1
Se curăță dovleacul de coajă și semințe și se taie în cuburi mici. Se curăță cartofii, rădăcinile de pătrunjel și țelină.
Pași 2
Ceapa și prazul se taie felii subțiri și se călesc în puțin ulei de măsline, într-o oală de supă, până se înmoaie. Se adaugă apoi dovleacul, cartofii, rădăcina de pătrunjel și țelina și se toarnă apă cât să le acopere ( cca 2.5 litri). Se lasă la fiert, la foc mic.
Pași 3
Când legumele s-au înmuiat, se adaugă morcovii tineri Bonduelle și se mai lasă unul, două clocote. Se ia vasul de pe foc, se mixează toate legumele și apoi se strecoară. Se condimentează cu sare, piper și nucșoară și se mai dă un clocot.
Pași 4
Se servește fierbinte, dreasă cu smântână și crutoane cu ierburi aromate. Poftă bună!