Pași 1
Pentru început, tocăm mărunt ceapa și usturoiul. După aceea, călim puțin, până se înmoaie. Adăugăm ciupercile feliate. Avem grijă ca acestea să fie scurse bine și clătite.
Pași 2
Adăugăm sare și piper după gust și continuăm încă 2-3 minute să călim legumele. Le luăm de pe foc și le punem într-un bol separat.
Pași 3
În aceeași tigaie, adăugam bacon-ul tăiat cubulețe sau sub altă formă dacă dorim și îl rumenim timp de câteva minute. Apoi adăugăm ciupercile pe care le-am pus deoparte anterior și omogenizăm compoziția. Adăugăm sucul de roșii și lăsăm să fiarbă la foc mic timp de 5-7 minute. Totul depinde și cât de gros vrem să rezulte sosul. În continuare vom adăuga busuiocul, lăsând să fiarbă încă 5 minute.
Pași 4
E timpul să ne apucăm de paste. În apa care fierbe, adăugăm sare și punem pastele la fiert, conform instrucțiunilor de pe pachet. Când sunt gata, le scurgem bine și le adăugăm în sosul obținut anterior. Vom amesteca foarte bine. Le vom ține pe foc încă 12 minute. După aceasta, putem opri focul și așeza pastele pe farfurie. Presărăm totul cu parmezan ras. Le vom servi calde.