1. >Rețete
  2. >Sos de ciuperci cu file de fitofag

Sos de ciuperci cu file de fitofag

Un gust extraordinar și o consistență specială.
Ușor
2 persoane
10 Minute
Mediu
Ingrediente
pentru 2 persoane
200 g Ciuperci feliate Bonduelle

400 g file de fitofag

50 g ceapă

50 g smântână

50 g făină de secară

50 g apă

30 ml. ulei de măsline

Sare

Piper
Ingrediente pentru 2 persoane
200 g Ciuperci feliate Bonduelle

400 g file de fitofag

50 g ceapă

50 g smântână

50 g făină de secară

50 g apă

30 ml. ulei de măsline

Sare

Piper
  1. Pași 1
    Peștele se curăță, se spală, se condimentează și se prăjește într-o tigaie anti-aderentă pe ambele părți.
  2. Pași 2
    Ciupercile se clătesc sub un jet de apă și se taie felii, ceapa se curăță, se taie julien, apoi se călește într-o tigaie cu ulei de măsline, până se rumenește puțin.
  3. Pași 3
    Peste ceapă se adaugă făină, sare și piper, apoi se amestecă, se stinge totul cu apă și se mai lasă să fiarbă la foc mic, circa 5 minute.
  4. Pași 4
    Peste sosul din tigaie se pun smântâna și ciupercile, se condimentează după gust și se mai fierb împreună, tot la foc mic, circa 5 minute, până capătă consistența unei creme.
  5. Pași 5
    Sosul rezultat se pune peste pește și se ornează cu puțin pătrunjel.
Lasă-te surprins
UșorMediuGreu
< 15 Minute15 - 45 Minute45 > 45 minute
Legendă
  • Brioșe cu ciuperci și cașcaval

    O rețetă pregătită de Jamila!

  • Fusili cu ciuperci și spanac

    Un preparat de origine italiană foarte aromat și care se pregătește ușor.

  • Noodles cu creveți, ciuperci felii și sp...

    O rețetă spectaculoasă!