Pași 1
Pentru început punem la fiert mazărea împreună (sau separat) cu morcovii tăiați în 4 și puțină sare. Când sunt fierți, se lasă la strecurat să se răcească, păstrându-se puțin din supa în care au fiert.
Pași 2
Blenduim morcovii cu sare, piper și ghimbir, după gust. Dacă pasta este foarte tare, se subțiază cu puțină supă. Mazărea se blenduiește cu sare, piper și mentă, după gust. Dacă rezultă o pastă prea tare, se subțiază cu supă.
Pași 3
Somonul se taie în 2 bucăți. Fiecare bucată de somon se unge pe ambele părți cu puțin ulei, se stropește cu suc de lămâie și se presară condiment pentru pește. Dăm file-urile prin mac și le punem la prăjit într-o tigaie anti-aderentă. Se prăjește câte cca 2 minute pe fiecare parte.
Pași 4
Oțetul balsamic se pune la fiert cu mierea și se lasă să se evapore. Când începe să se îngroașe, stingem focul. Avem grijă, deoarece reducția se mai întărește după ce sa răcit. Nu ne rămâne decât să așezăm preparatul în farfurie, după placul fiecăruia! Poftă bună!