Pași 1
Sosul brun: Tăiem rasolul de vită în mai multe bucăți și-l introducem într-o oală mare cu ulei și prăjim la foc iute circa 10-15 minute, amestecând frecvent, până ce bucățile se rumenesc bine, uniform, căpătând o nuanță brun-deschis. Această rumeneală va da culoarea brună a sosului. Adăugăm morcovii, ceapa, usturoiul tocate mărunt și le ținem pe foc continuu încă 10 minute. Turnăm în oală vinul și amestecăm până dă în clocot. Adaugăm pasta de roșii, foile de dafin, piperul boabe și continuăm fierberea. Micșorăm temperatura la plită și lăsăm la fiert ingredientele fără capac timp de 1 oră, până ce lichidul se reduce la două treimi. Adăugăm și fondul de vită. Lăsăm conținutul să dea în clocot, apoi se fierbe încet alte 20 minute pentru ca lichidul să se reducă din nou la jumătate. După ce lichidul se îngroașă, îl trecem printr-o sită fină. În sos adaugăm puțină smântână dulce și boabe de piper verde.
Pași 2
Introducem pulpele de rață în cuptorul preîncălzit la 200 grade timp de 20 minute, până ce capătă o culoare rumenă.
Pași 3
Călim legumele de primăvară într-o tigaie cu puțin unt, condimentăm cu sare și piper și lăsăm 3-4 minute să fiarbă.