Pași 1
Dovleceii ii spălam și-i opărim timp de 10 minute în apă clocotită cu sare, timp suficient pentru a se înmuia. Îi scoatem din apă, îi lăsăm la răcit, apoi îi tăiem pe lungime în felii potrivit de subțiri. Trecem repede la umplutură. Brânza de capră o sfărâmăm cu furculița, la fel și telemeaua. Adăugăm smântână, sare și piper după gust, ciupercile și pieptul de pui fiert tăiat mărunt. Ardeiul îl tăiem cubulețe și îl adăugăm în crema de brânză.
Pași 2
Punem câte o lingură de umplutură pe fiecare felie de dovlecel, rulăm strâns și fixăm cu o scobitoare.
Pași 3
Ungem o tavă termorezistentă cu ulei, așezăm rulourile, presărăm cașcaval ras deasupra și punem câte o bucată de ardei sau ciupercă în vârful fiecărui rulou.
Pași 4
Dăm vasul la cuptor timp de 30 de minute, la temperatură medie. Servim cald cu poftă, cu smântână, sau chiar și așa merge de minune! Poftă bună!