Pași 1
Puiul îl ungem cu ulei și îl condimentăm. Tăiem ceapa și ardeiul, punem untul într-o cratiță la topit, lăsăm ceapa și ardeiul câteva minute, până își schimbă culoarea. Orezul, măslinele și ciupercile se pun și ele în cratiță, potrivim cu sare și piper, cimbru și rozmarin, câte o jumătate de linguriță.
Pași 2
Puiul îl umplem și la final îl prindem cu bețe pentru frigărui (să nu cadă din el) și îl punem într -o tavă termorezistentă, cu 100 ml ulei și puțină apă.
Pași 3
Acoperim cu folie de aluminiu, încălzim cuptorul la 220 grade și îl dăm cam 50 minute, completând cu vin și apă (dacă mai este nevoie). Când este aproape gata, dăm folia la o parte și îl lăsăm să se rumenească .
Pași 4
Când devine rumen, se poate scoate. Servim cu un pahar de vin, este delicios.