1. >Rețete
  2. >Paste cu sos pesto

Paste cu sos pesto

Paste proaspete cu sos pesto și ciuperci.
Ușor
4 persoane
15 Minute
Mediu
Ingrediente
pentru 4 persoane
200 g Ciuperci feliate Bonduelle

400 g paste (eu am folosit penne)

100 g busuioc proaspăt

50 g semințe de pin

3 căței usturoi

50 g brânză pecorino

75 g parmezan

După gust ulei de măsline
Ingrediente pentru 4 persoane
200 g Ciuperci feliate Bonduelle

400 g paste (eu am folosit penne)

100 g busuioc proaspăt

50 g semințe de pin

3 căței usturoi

50 g brânză pecorino

75 g parmezan

După gust ulei de măsline
  1. Pași 1
    Pastele proaspete se pun la fiert în apă cu sare (fără ulei), conform instrucțiunilor de pe pachet.
  2. Pași 2
    Într-un mixer, se pune busuiocul și se toacă la viteză mare. Semințele de pin se prăjesc la foc mic, dacă sunt crude, și se adaugă amestecului, alături de usturoi, parmezan, pecorino și puțin ulei de măsline (se poate face și fără pecorino, care se găsește mai rar la noi). Se mixează la putere mare, asfel încât amestecul să se transforme într-o pastă. După preferințe, aceasta poate fi mai fină sau tocată mai mare.
  3. Pași 3
    Treptat, se mai adaugă ulei de măsline, timp în care gustul se echilibrează cu brânzeturi, ulei sau semințe de pin.
  4. Pași 4
    După ce au fiert, pastele se scurg bine, fără a se spăla sub jet. Se așază direct în vasul de servire și se adaugă ciupercile si sosul pesto de casă. Se servesc calde. Poftă bună!
Lasă-te surprins
UșorMediuGreu
< 15 Minute15 - 45 Minute45 > 45 minute
Legendă
  • Salată asiatică cu orez

    Specifică bucătăriei chinezești, salata cu orez va reprezenta o inovație în cartea ta de rețete. Un prânz sățios va fi asigurat de gustul fresh al acestei rețete.

  • Fusili cu ciuperci și spanac

    Un preparat de origine italiană foarte aromat și care se pregătește ușor.

  • Rigatoni cu fasole albă

    O rețetă foarte hrănitoare și potrivită în anotimpul rece.