1. >Rețete
  2. >Ouă umplute cu pate de casă și ciuperci

Ouă umplute cu pate de casă și ciuperci

Ideale pentru mese festive.
Ușor
5 persoane
60 Minute
Mediu
Ingrediente
pentru 5 persoane
150 g Ciuperci feliate Bonduelle

150 g ficat de pui

1 lingură ulei

1 ceapa mică

70 ml. vin alb sec

70 g unt

6 ouă

Sare

Piper negru

Măsline negre
Ingrediente pentru 5 persoane
150 g Ciuperci feliate Bonduelle

150 g ficat de pui

1 lingură ulei

1 ceapa mică

70 ml. vin alb sec

70 g unt

6 ouă

Sare

Piper negru

Măsline negre
  1. Pași 1
    Fierbem ouăle în apă cu puțină sare 5 minute, apoi le lăsăm să se răcească, le curățăm de coajă și le tăiem în jumătăți. Scoatem gălbenușurile, pe care le punem deoparte. Între timp punem ceapa tocată fin la călit în uleiul încins. O luăm de pe foc, lăsăm să se răcorească ușor, apoi adăugăm un praf de sare și mixăm compozitția până se transformă într-o pastă fină.
  2. Pași 2
    Curățăm bine ficățeii de pielițe, îi spălăm și îi tăiem în bucăți mai mici. Când ceapa s-a înmuiat adăugăm ficățeii și îi lăsăm până se albesc pe toate părțile, amestecând ocazional. Adăugăm vinul călduț, piperul și lăsăm să fiarbă până scade vinul.
  3. Pași 3
    Pasăm bine gălbenușurile de ou și le amestecăm cu untul la temperatura camerei. Scurgem ciupercile, le clătim bine, apoi le scurgem din nou și le tocăm cât mai fin. Amestecăm pasta de ficat cu untul până devine cremoasa, apoi punem ciupercile tocate fin si omogenizăm.
  4. Pași 4
    Cu ajutorul unui pos umplem jumătățile de ou. Ornăm cu măsline negre. Pasta rămasă o punem întrun castronel și o servim pe felii de pâine prăjită.
Lasă-te surprins
UșorMediuGreu
< 15 Minute15 - 45 Minute45 > 45 minute
Legendă
  • Fusili cu ciuperci și spanac

    Un preparat de origine italiană foarte aromat și care se pregătește ușor.

  • Noodles cu creveți, ciuperci felii și sp...

    O rețetă spectaculoasă!

  • Rigatoni cu fasole albă

    O rețetă foarte hrănitoare și potrivită în anotimpul rece.