Pași 1
Boabele de piper și cele de coriandru se prăjesc ușor într-o tigaie încinsă, se zdrobesc în mojar și se amestecă cu coaja rasa de la 1 lămâie ,4 caței de usturoi zdrobiți. Se mai adaugă1 lingură ulei de măsline, ardei iute tocat, sare, 3-4 linguri iaurt/smântână (am amestecat iaurt cu smântână).
Pași 2
Se ține carnea de miel în această marinată câteva ore bune (de preferat peste noapte). Se curăță cartofii și morcovii. Se taie bucăți mai mari și se condimentează după plac (eu am pus boia dulce, sare, piper, 2 căței de usturoi zdrobiți).
Pași 3
Într-o tavă se așează legumele și carnea de miel, se stropește cu puțin ulei de măsline și se stoarce zeama de la 1 lămâie. Se dă la cuptorul încins pentru 1 h și 30 minute.
Pași 4
Cu 20 de minute înainte de a scoate carnea din cuptor, se fierbe fasolea verde 5 minute în apă cu sare. Se strecoară fasolea verde și se pune întrun vas cu apa cu gheață, după ce sa răcit, se strecoară din nou, iar în momentul în care scoți carnea din cuptor, se pune în tavă și se amestecă cu celelalte legume. Poftă bună.