Kalalaatikko - pește la cuptor cu cartofi franțuzești
O mâncare deosebit de apreciată în bucătăria finlandeză!
Ușor
4 persoane
30 Minute
Scump
Ingrediente
pentru 4 persoane
300 g scrumbie proaspătă
800 g cartofi
80 g ceapă
50 g ulei
130 g lapte
2 ouă
1 lingură făină de grâu
800 g cartofi
80 g ceapă
50 g ulei
130 g lapte
2 ouă
1 lingură făină de grâu
Ingrediente pentru 4 persoane
300 g scrumbie proaspătă
800 g cartofi
80 g ceapă
50 g ulei
130 g lapte
2 ouă
1 lingură făină de grâu
800 g cartofi
80 g ceapă
50 g ulei
130 g lapte
2 ouă
1 lingură făină de grâu
- Pași 1Se curăță cartofii, se taie în bucăți mici și se introduc într-o oală unsă cu grăsime.
- Pași 2Se curăță scrumbia proaspătă, se taie în bucăți mici și se pune pe cartofi.
- Pași 3Cartofii și scrumbia se presară cu ceapa mărunt tăiată, apoi cu făină și se toarnă peste ulei. Se înăbușă la foc mic.
- Pași 4La cartofii gătiți cu scrumbie se toarnă ouăle amestecate cu lapte.
- Pași 5Se coace în cuptor timp de aproximativ 10 minute și se servește fierbinte.
Sfaturi în bucătărie
Masa finlandeză nu s-a caracterizat niciodată prin bogăție, un timp îndelungat locuitorii acestei țări nu au folosit condimente, adăugând la mâncăruri în special pătrunjel și mărar. Baza majorității mâncărurilor o reprezintă peștele și cartofii iar Kalalaatikko nu face excepție. Chiar dacă există multe variante ale plăcintei, ingredientele de bază sunt mereu aceleași.
Lasă-te surprins
Ușor
Mediu
Greu
< 15 Minute
15 - 45 Minute
45 > 45 minute
Kartoffelsalat - salată de cartofi
Descoperă o rețetă autentică!
Cartofi umpluți
O rețetă delicioasă pentru întreaga familie.
Dorada la cuptor cu legume la tigaie
O rețetă foarte simplă, cu puține ingrediente, însă cu o aromă bogată! Dorada însoțită de legumele noastre pentru tigaie îți vor aduce un prânz minunat!
Descoperă și...