1. >Rețete
  2. >Kartoffelsalat - salată de cartofi

Kartoffelsalat - salată de cartofi

Descoperă o rețetă autentică!
Ușor
4 persoane
30 Minute
Mediu
Ingrediente
pentru 4 persoane
1 kg cartofi mici, nefărâmicioși

1 linguriță chimen

2 cepe medii

200 ml supă (cub concentrat de supă)

100 ml oțet (poate fi de mere)

100 ml ulei de floarea soarelui sau din sâmburi de struguri

2 legături ceapă verde

5 feliute costiță slabă, afumată

sare

piper
Ingrediente pentru 4 persoane
1 kg cartofi mici, nefărâmicioși

1 linguriță chimen

2 cepe medii

200 ml supă (cub concentrat de supă)

100 ml oțet (poate fi de mere)

100 ml ulei de floarea soarelui sau din sâmburi de struguri

2 legături ceapă verde

5 feliute costiță slabă, afumată

sare

piper
  1. Pași 1
    Se fierb cartofii cu coajă și chimen timp de 25-30 minute. Se taie ceapa mărunt.
  2. Pași 2
    Cartofii fierți se cojesc, se taie feliuțe, apoi se presară cu ceapă.
  3. Pași 3
    Bulionul se fierbe cu jumătate din oțet și se toarnă imediat peste cartofi. Se condimentează după gust cu sare și piper, apoi se amestecă ușor și se lasă 30 de minute.
  4. Pași 4
    Se poate turna restul de supă cu care au fost stropiți cartofii.
  5. Pași 5
    Costița se rumenește în tigaie, se taie bucățele mărunte și se adaugă în salată.
  6. Pași 6
    Restul de oțet se bate cu uleiul întro compoziție cremoasă, se adaugă ceapa verde tăiată mărunt și această compoziție se toarnă peste salată.
  7. Pași 7
    Cu restul de ceapă verde se presară salata înainte de a fi servită.
Sfaturi în bucătărie
Salatele de cartofi de diferite feluri sunt servite în mod diferit. În partea de sud a Germaniei se servesc de obicei calde sau chiar fierbinți, în alte regiuni, la temperatura camerei. În partea de nord se preferă consumarea lor la rece. Sosurile pentru asemenea salate sunt variate : maioneză, smântână, muștar, sos cu oțet.
Lasă-te surprins
UșorMediuGreu
< 15 Minute15 - 45 Minute45 > 45 minute
Legendă
  • Cartofi umpluți

    O rețetă delicioasă pentru întreaga familie.

  • Kalalaatikko - pește la cuptor cu cartof...

    O mâncare deosebit de apreciată în bucătăria finlandeză!

  • Salată de cartofi cu mazăre și porumb

    Un gust extraordinar și o aromă interesantă.