Pași 1
Pentru început, pregătim panna cotta: Punem într-o cratiță smântâna, laptele și o punem pe foc, la încălzit. Când amestecul este călduț, adăugăm restul ingredientelor, condimentăm cu sare și piper, iar la final punem praful agar-agar. Amestecăm lejer până ce toate ingredientele se combină, după care umplem cu compoziția rezultată 4 forme de care dorim. 4. Dăm formele la rece.
Pași 2
Pregătim jeleul de sfeclă așa: punem sucul de sfeclă într-o cratiță. Condimentăm cu sare, piper, după gust și apoi adăugăm ghimbirul dat prin răzătoare. Punem totul pe foc și lăsăm până când lichidul începe să facă bule pe margine. În acest moment lichidul ar trebui să fie călduț către fierbinte. Luăm cratița deoparte și strecuram tot. Adăugăm în sucul strecurat gelatina înmuiată în puțină apă rece, amestecăm lejer și apoi împărțim jeleul pe fundul a 4 farfurii. Lăsăm farfuriile deoparte.
Pași 3
Pregătim acum friptura de porc: pudrăm bine mușchiulețul de porc cu sare și piper, apoi îl tăiem în rondele groase cam de 2-3 cm, câte 2 bucăți la o porție. Crestăm pe ambele părți fiecare rondea rezultată.
Pași 4
Punem întro tigaie untul, adăugăm boabele de coriandru, le prăjim puțin ca să își lase aroma, după care punem la prăjit și rondelele de mușchiuleț. Le prăjim pe ambele părți, până sunt rumene, după care le luam și le punem pe o farfurie. În aceeași tigaie, mai punem puțin unt, adăugăm cățeii de usturoi și păstăile întregi. Le prăjim cam 4 minute, după care le scoatem. Le împărțim în 4 porții, iar fiecare porție o prindem ca pe un buchețel, ajutândune de câteva fire de ceapă chives.
Pași 5
Asamblăm farfuria așa: pe platoul în care am pus jeleul de sfeclă, așezăm câte 2 felii de friptură de porc, câte un buchețel de păstăi și câte o porție de panna cotta. Decorăm cu fire de chives, semințe de susan negru sau orice altceva mai doriți. Servim fierbinte! Saveți poftă mare!